Winterzon

Nood aan een portie winterzon? Terwijl het thuis kouder wordt, zoek jij samen met TravelBird zonnige oorden op!

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
18 aanbiedingen
Vitamine D is broodnodig maar helaas niet altijd beschikbaar in ons Belgenland. Vlieg daarom in de winter richting de zon!

Vanaf november tot en met maart laat de zon zich nog amper zien in ons land. En dat is jammer want iedereen heeft de licht en de warmte van de zon nodig. Ben jij ook zo iemand die geen dag kan zonder de zonnestralen en elke winter te maken heeft met een winterdip? Spendeer dan de centen die je normaal gezien spendeert aan extra elektriciteit aan een deugddoende vakantie richting de winterzon. Absorbeer die vitaminetjes en kom mooi gebruind terug naar huis. Wedden dat de resterende winterse weken je niet meer zullen kunnen deren?

Alle wegen leiden naar de zon

Dit jaar ruil je je dikke winterjas in voor een fleurige bikini of een kleurrijke zwembroek.

Geen zin in een winterdip? Plan dan een zonvakantie in de winter en zoek zonnige oorden op terwijl iedereen zit te bibberen van de kou.

Het is eind oktober en het winteruur gaat van start. De dagen worden korter en ons energiepijl neemt af. Je vertrekt naar het werk terwijl het nog donker is en je komt weer thuis als het weeral donker is. Het tekort aan zonlicht maakt ons humeurig en slaperig. Behalve als je de winter een of meerdere weken overslaat, want op vakantie gaan is een van de beste remedies om een winterdip te voorkomen. Uit een onderzoek van marktonderzoeksbureau WES reserach & strategy in 2015 bleek dat maar liefst een vijfde van de Belgen zowel in de zomer als in de winter op reis gaat. Wil je de kinderen meenemen? Dan lenen de twee weken kerstvakantie zich perfect tot een gezellige familievakantie. Ook de krokusvakantie nodigt je uit om even een break te nemen van het koude weer. Ruil de witte sneeuw in voor een gouden zandstrand en kom vol energie terug van reis.

Kerst op het strand

Waarom moet je kerst altijd vieren in eigen land? Neem het vliegtuig richting de winterzon en vier kerst op het strand.

Ruil dit jaar je kerstboom in voor een palmboom en vier Kerstmis op een exclusief resort op een exotisch eiland. Of wat dacht je van aftellen naar het nieuwe jaar op het strand met een cocktail in de hand?

De kerstvakantie is voor veel gezinnen de ideale gelegenheid om samen op reis te gaan. Vergeet dus even die verplichte familiebezoekjes tijdens de kerstperiode en vlieg samen met je geliefde, alleen of met het gezin naar een zonnige bestemming. Heel wat Belgen deden het je al voor want in 2015 verwachtte Brussels Airport het eerste weekend van de kerstvakantie meer dan 180.000 vertrekkende en aankomende passagiers. In vergelijking met het jaar daarvoor zijn dat 5,6% meer passagiers. Opvallend is ook dat de bestemmingen waar we heen reizen heel divers zijn. Zo blijven veel Belgische reizigers trouw aan de Canarische Eilanden. Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote kunnen elke toerist tijdens de wintermaanden bekoren. De Spaanse zon, het vulkanische landschap en de wondermooie natuur zorgen voor het ultieme vakantiegevoel. Maar ook de meer exotische bestemmingen zijn erg in trek zoals Senegal, de Dominicaanse Republiek en Kaapverdië.

Zomer is winter

Geen fan van de winter? Boek dan een ticket richting de zomer in Brazilië, Indonesië of Zuid-Afrika.

Als het bij ons winter is, is het in het zuidelijk halfrond van de wereld zomer. Boek een verre reis en geniet tweemaal in het jaar van de zomer.

Op het Vakantiesalon Vlaanderen in 2016 stonden er nog nooit zoveel verre en avontuurlijke reizen in de kijker. Het cliché dat enkel jonge mensen verre oorden opzoeken is al lang passé. Ook vijftig- en zestigplussers vinden hun weg naar exotische bestemmingen en zijn helemaal niet bang om daar rond te trekken. Omdat de meeste van deze bestemmingen in het zuidelijk halfrond liggen, pak je het best je koffer als het hier winter is. Op die manier ontwijk je de winterse omstandigheden thuis en geniet je van tropische temperaturen elders. Zo zijn Argentinië, Costa Rica en de Dominicaanse Republiek droombestemmingen voor een verre reis naar de winterzon. Ook Oeganda, Tanzania en Vietnam weten jaarlijks veel toeristen te lokken als het hier winter is. Zie je zo'n verre reis wel zitten of zoek je inspiratie voor een zonvakantie in de winter? Neem dan een kijkje in het uitgebreide assortiment van TravelBird.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter