Zomervakantie

Het favoriete seizoen van het jaar is natuurlijk de zomer! Geef je over aan zon, zee en strand tijdens jouw zomervakantie met TravelBird.

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
24 aanbiedingen
Velen verwijzen naar de zomervakantie als de mooiste tijd van het jaar. Alles wordt groener, iedereen wordt vrolijker en vakanties worden talrijker.

Niet verwonderlijk dus dat we op 1 september al beginnen wegdromen naar de volgende zomervakantie. Dat we in de zomer overal wat meer zin in hebben en dat we ons beter in ons vel voelen, wordt trouwens wetenschappelijk ondersteund. In De Telegraaf schreef psychologe Roos Woltering namelijk dat de toename van vitamine D in ons lichaam en de verlenging van de dagen voor een verbetering zorgen van onze stemming en ons bioritme. En dat goede humeur komt natuurlijk het best tot zijn recht tijdens een welverdiende vakantie, dus waar wacht je nog op? Organiseer een vakantie vol familiepret of plan een romantische vakantie met z'n tweetjes wanneer de temperaturen in Europa op zijn hoogst zijn. TravelBird helpt je daar graag mee!

Trends

Naar waar gaan Belgen het liefst tijdens de zomervakantie?

Tijdens de zomermaanden hoef je niet ver te reizen om van mooie temperaturen te genieten.

Uitgestrekte stranden aan de Middellandse Zee zijn er met hopen, dus kan je je evengoed daar onder een parasol zetten. Het verbaast dan ook niemand dat 8 op 10 Belgen nog altijd een Europees land verkiest tijdens de zomervakanties. Volgens Knack zijn er drie landen die jaar in jaar uit tot de favoriete reisbestemmingen van de Belgen behoren: Frankrijk, Spanje en Italië. Wat hebben deze landen gemeenschappelijk?

  • Zon, zee en strand in goed uitgeruste badplaatsen
  • Kastelen, boeiende steden en charmante straatjes
  • Crème brûlée, paella en pizza. Moeten we nog meer zeggen over de Zuid-Europese keuken?

Natuurlijk gaan we ook steeds meer op vakantie buiten de Europese grenzen, maar dat doen we dan toch liever tijdens de wintermaanden. Cuba, Thailand en Miami klinken erg aanlokkelijk, maar we verkiezen ze buiten het regenseizoen. Bovendien kan je jezelf een vermoeiende vliegtuigreis besparen door dichter bij huis met vakantie te gaan. Het Laatste Nieuws bevestigt dat 54% van de Belgen zijn eigen auto gebruikt om naar de vakantiebestemming te gaan. Leuke autospelletjes en luidkeels meezingen met de radio spreekt ons dan toch meer aan dan aanvankelijk gedacht.

Familievakantie

Word de liefste mama of papa van de wereld tijdens een vakantie met het hele gezin

Als je kinderen hebt, heb je natuurlijk niet de keuze om buiten seizoen op vakantie te gaan.

De zomermaanden zijn standaard dat moment om even met het hele gezin samen te zijn en plezier te beleven, weg van de rompslomp met het dagelijkse huiswerk. Ja, de zomer is echt familietijd. We geven je alvast enkele tips om de familiepret hoogtij te laten vieren op vakantie.

  • Rijd je met de auto naar je vakantiebestemming? Zorg er dan voor dat je heel wat leuke muziek bij hebt. Misschien ben je zelf niet de grootste fan van K3, maar het kleine grut zeker wel, en als ze kunnen meezingen gaat de tijd snel vooruit. Een beetje zelfopoffering deed nooit iemand kwaad, en binnen de kortste keren zal je zelf luidkeels meebrullen met 'Alle kleuren'.
  • We zijn er zeker van dat je vakantiebestemming heel wat interessante musea heeft, maar vergeet deze meer cultureel verantwoorde activiteiten niet af te wisselen met iets luchtigers. Een bezoekje aan een lokale dierentuin, pretpark of waterpark bijvoorbeeld.
  • Variatie moet troef zijn, dat geldt op allerlei vlakken. Een chic restaurant kan wel eens fijn zijn, maar wissel dit af met een pizzeria. Een dagje strand kan wel eens goed doen, maar wissel dit af met een avontuurlijke activiteit. En ga zo maar door.

Early bird

De vele voordelen van er op tijd bij te zijn

Sta je al te trappelen van ongeduld voor de volgende zomer en bijhorende vakantie?

Dan kan jij zowaar een early bird zijn, iemand die al maanden op voorhand weet dat het een geweldige zomer wordt. Zeker als je kinderen hebt en gebonden bent aan het hoogseizoen, kan het vroeg boeken van je zomervakantie voordelen met zich meebrengen. Speciale vroegboekkortingen en een ruime keuze bijvoorbeeld. Zo ben je heel zeker dat je in het hotel terecht kunt dat je op het oog hebt, en kan je die kamer of dat appartement boeken waarin je met het hele gezin gezellig samen kunt zijn. Wat kan het leven van een vroege vogel toch mooi zijn.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter