5 aanbiedingen

Citytrip Antwerpen

Laat je verleiden door het aanbod van TravelBird en boek de perfecte citytrip Antwerpen. Cultuur, gezelligheid en shopplezier wachten!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
5 aanbiedingen
Filters Verwijder

De Scheldestad heet je welkom voor een bruisend bezoek. Mode en diamanten, shopping en chocolade: dit is een wereldstad met allures!

Een stad met een rijk verleden en een boeiend heden: dat is wat je te wachten staat in de diamantenstad die zich uitstrekt op beide oevers van de Schelde. Als je het aan de Sinjoren zelf vraagt, dan citytrip je hier zelfs in een van de mooiste steden ter wereld. Uiteraard kan je het waarheidsgehalte van die uitspraak enkel beoordelen als je zelf een keer op bezoek gaat in deze trotse stad. Probeer het eens uit! Kies je favoriet uit tussen de vele hotels in Antwerpen en je citytrip Antwerpen kan beginnen: geniet onder de enorme Onze-Lieve-Vrouwekathedraal (123 meter hoog) van een terrasje, smul van de Antwerpse handjes bij bakkerij Goossens, ga even lekker shoppen op de Meir en ontdek alle grote monumenten en geheime plekjes van de stad. Schud het standbeeld van Brabo de hand, bezoek de imposante vesting Het Steen en maak een boottochtje op de Schelde met een Flandriaboot. Nog niet verkocht? Dan vlij je je neer op een terrasje en bestel je een fris 'bolleke'. Met zo'n plaatselijk biertje in de hand groei je tijdens je citytrip Antwerpen uit tot een echte local! Nog niet verzadigd? Gelukkig heb je in Antwerpen een grote aanbod aan restaurants waar je heerlijk uit eten kunt gaan.

Een stad met een haven

De stad van Peter Paul Rubens en Antoon van Dyck heeft een rijk verleden, dat steeds met de rivier verbonden was

Van de middeleeuwen over de Gouden Eeuw tot de moderne tijd: in alle hoofdstukken van de Antwerpse geschiedenis speelde de haven een belangrijke rol.

Reeds tijdens de Romeinse tijd was de Scheldebocht bewoond gebied. Tijdens de vroege middeleeuwen nam het handelsverkeer op de Schelde toe en al gauw groeide Antwerpen uit tot een volwaardige stad. Met de zestiende eeuw brak vervolgens de Gouden Eeuw van Antwerpen aan. Onder Karel V en Filips II van Spanje bloeide de stad helemaal open als internationale havenstad. Deze economische bloei ging hand in hand met een grote culturele ontwikkeling. Dat was de tijd van grote historische figuren als Christoffel Plantijn, die met zijn drukkerij in heel Europa furore maakte. Ook de schilderkunst vond een stevige basis in de Scheldestad met de Antwerpse School, die schilders als Peter Paul Rubens Antoon van Dyck voortbracht. Die groep kunstschilders maakte Antwerpen in de zestiende en zeventiende eeuw tot het centrum van de Vlaamse schilderkunst. Werken van de hand van deze kunstenaars waren overal gegeerd, en zijn dat vandaag nog steeds!

Met de Val van Antwerpen in 1585 kwam een einde aan de Gouden Eeuw en de periode van grote bloei. De stad bleef dankzij de haven echter ook onder Spaanse - en later de Franse - overheersing een belangrijke rol spelen in de Europese economie. Op het einde van de negentiende eeuw brak een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de Antwerpse haven aan. Grote groepen gelukszoekers vertrokken vanuit Antwerpen naar de Nieuwe Wereld, Amerika, op weg naar een beter leven. De Belgische rederij Red Star Line vervoerde tussen 1872 en 1935 zo'n twee miljoen landverhuizers over de Atlantische Oceaan. Vandaag herbeleef je dat stukje geschiedenis in het Red Star Line Museum, gevestigd in enkele historische loodsen aan de Rijnkaai. In de geschiedenis van de stad was de rivier steeds een belangrijke speler; op een citytrip of tijdens een rondreis België is de Schelde dan natuurlijk ook nooit veraf!

Een stad vol verrassingen

't Eilandje, het Zuid, de Meir en het Schipperskwartier: op je citytrip Antwerpen ontdek je bekende en minder bekende plaatsen

De toeristische attracties zoals het Steen en het standbeeld van Brabo mag je natuurlijk niet missen. Maar kan jij deze verborgen plekjes ontdekken?

  • Wie het mooiste zicht op de skyline van Antwerpen wil vinden, moet naar Linkeroever. Wandel door de Sint-Annatunnel, de 572 meter lange voetgangerstunnel onder de Schelde, en installeer je met een picknick aan de oever van de Schelde. Fototoestel klaar?
  • Voor het mooiste panorama vanuit de hoogte beklim je dan weer best het MAS (Museum Aan de Stroom). Het panoramaterras is gratis toegankelijk en bij mooi weer bewonder je niet alleen de stad vanuit vogelperspectief, maar ook de hele omgeving!
  • Van hoog boven de stad naar diep onder de grond: verborgen onder het historische centrum ligt een wondere wereld verstopt. De Antwerpse ruien waren ooit openliggende kanalen die zorgden voor de afwatering van de stad. Vandaag zitten ze helemaal ondergronds en is het hele stelsel drooggelegd. Op een geleide rondwandeling, vertrekkend aan de Suikerrui, ontdek je deze verborgen stad onder de stad!
  • Een rustig plekje in het midden van de stad, waar je je even helemaal alleen op de wereld voelt? Het bestaat! Als je de toegangsdeur naar de Vlaaikensgang kan ontdekken, mag je jezelf een echte Antwerpenaar noemen. Dit goed verborgen steegje dateert uit de tweede helft van de zestiende eeuw en hoort ongetwijfeld tot de meest pittoreske plekjes van de stad.

Zoek je verder nog naar een manier om je citytrip Antwerpen een unieke toets te geven en bovendien vlot van het ene verborgen plekje naar het andere te bewegen? Dan moet je de fietstaxi's uitproberen! In de zomer van 2015 lanceerde Blue Sky dit duurzame stadsvervoer, zo berichtte Knack Weekend. Vanuit eender welk hotel Antwerpen bezoeken van aan 't Zuid tot op 't Eilandje wordt dankzij deze tweewielers een peulenschil! Genoeg inspiratie opgedaan voor een vakantie Vlaanderen? Snuister dan even tussen de hotels in Antwerpen en ontdek samen met TravelBird welke verrassingen een citytrip Antwerpen nog meer in petto heeft.

Een stad vol leven

Een festival hier, een gekostumeerde markt daar: verveling staat niet in het Antwerpse woordenboek

Zomer of winter, de hotels in Antwerpen profiteren mee van de vele evenementen die de stad rijk is. Iets te beleven is er immers altijd!

Antwerpen is erg in trek bij toeristen: in 2015 berichtte Gazet van Antwerpen nog van een stijging van 7,7 procent in het jaar daarvoor. De reden daarvoor? Dat kan niet alleen het boeiende historische erfgoed zijn. Het hele jaar door worden er in de Scheldestad immers heel wat evenementen en festiviteiten georganiseerd, die veel bezoekers trekken. Of je nu lang op voorhand een hotel in Antwerpen wil vastleggen of liever last minute Antwerpen wil bezoeken, je doet er in elk geval goed aan om voor je bezoek even een oogje te werpen op activiteitenkalenders zoals die van “UiT in Vlaanderen”. Zo wordt bijvoorbeeld elk jaar opnieuw de Zomer van Antwerpen georganiseerd: de hele zomer lang vinden op bijzondere plaatsen verspreid over de hele stad culturele evenementen plaats. Zomerbars, theater, circus, buurtfeesten en veel meer: van halverwege juni tot eind augustus geniet de hele stad van de zomer, ongeacht de bokkensprongen die het Belgische weer weleens durft te vertonen. De zomerse kalender wordt bovendien nog getekend door enkele andere vaste waarden. Zo komt bijvoorbeeld elk jaar op 15 augustus de tijd van Peter Paul Rubens weer tot leven op de Rubensmarkt. Verschillende pleinen in de stad krijgen dan een historisch kleedje met stalletjes en verkopers in zeventiende-eeuwse kostuums. In de tweede helft van augustus barst het feestgedruis opnieuw los, want dan vinden de Bollekesfeesten plaats. Maak dus je keuze en trek eropuit om vanuit een van de vele hotels Antwerpen te verkennen: de stad heet je van harte welkom! Kun je geen genoeg krijgen van deze prachtige Belgische stad? Dan raad TravelBird ook een reisje naar Kortijk, Brussel of Brugge aan!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter