3 aanbiedingen

Citytrip Brugge

Ons eigen Venetië van het noorden is klaar om jou helemaal in te palmen. Neem snel een kijkje en boek jouw citytrip Brugge bij TravelBird!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
3 aanbiedingen
Filters Verwijder

Dat Brugge een fijne stad is om op citytrip te gaan, is al lang geen geheim meer. In tal van nationale en internationale lijstjes eindigt de Breydelstad bijzonder hoog.

In februari 2016 publiceerde Weekend Knack de top 5 van de aangenaamste steden voor een citytrip. Met een beoordeling van 8,7 kaapte Brugge de eerste plaats weg. Ook in 2015 ging de eer van beste citytrip in België naar het zogenaamde Venetië van het Noorden. En de West-Vlaamse hoofdstad doet het ook goed bij andere Europese reizigers. In 2011 veroverde Brugge de 18e plaats in de jaarlijkse Travelers' Choice Awards van de reiswebsite TripAdvisor. Zo kan Brugge zich met trots meten met wereldsteden zoals Parijs, Rome en Berlijn. In 2015 stemden de lezers van het reismagazine Condé Nast Travellers het kleine Brugge zelfs naar de 8e plaats in de lijst van "Beste steden ter wereld". Brugge was de enige Belgische stad in de lijst en scoorde zelfs beter dan Londen, Tokio, Amsterdam en Venetië. En als Belg mogen we meer dan trots zijn op dat uitstekende resultaat! En omdat het altijd beter kan, geven we graag nog mee dat ook de Amerikanen van Brugge houden. In 2012 besliste het Amerikaanse maandblad The Atlantic dat Brugge tot de 24 meest romantische steden ter wereld hoort. Deze vermelding dankte Brugge aan de middeleeuwse charme, de wondermooie reien en de gotische kerken. Zo kunnen we nog een eindje verdergaan met de plaats van Brugge in een of ander toeristisch lijstje. Maar waarschijnlijk is het nu al meer dan duidelijk: een weekendje Brugge is altijd een goed idee! Of zoals de Brugse muzikant Willy Lustenhouwer het zou zeggen: "Bruhhe is oltyd schône".

Brugge is een hotspot wat betreft wellness in West-Vlaanderen... Heerlijk genieten en enorm romantisch. Nu we het toch over romantiek hebben... Hoeveel keren heb jij al Valentijn gevierd langs de reien van de Brugse binnenstad? In de mistige februarilucht lijkt Brugge nog een tikkeltje idyllischer en sprookjesachtiger. Het perfecte decor dus om de hoogdag van de liefde te vieren. Te voet, met de fiets, per koets of per boot. De romantische mogelijkheden zijn enorm. Mocht je nog twijfelen voor de volgende Valentijn, een citytrip Brugge is je antwoord! Ben je al vaker Brugge geweest en toch op zoek naar wat anders? Dan kan je altijd kiezen voor een citytrip Leuven.

Hotels Brugge

Sowieso wordt het een citytrip Brugge. Maar wat zijn de beste hotels in Brugge om te logeren?

Allemaal! In Brugge kan je blijkbaar niet missen, want eind 2014 bleek dat de Brugse hotels bij de beste hotels ter wereld horen.

In 2014 ging de reiswebsite van de Amerikaanse televisiezender CNN op zoek naar de beste hotels ter wereld. En wat bleek? Uit de bijna 7 miljoen recensies kwam Brugge in de lijst te staan en dat op plaats 8. Op vlak van voeding en eten levert Brugge zelfs de allerbeste hotels. Een uitstekende prestatie, maar wat maakt de hotels in de Breydelstad nu zo goed? De voorzitter van de vzw Brugse hotels, Thierry Lemahieu, vertelde in een interview met Het Nieuwsblad dat alle hoteluitbaters intensief investeren in kwaliteitsvolle logies en professionele medewerkers. Daarnaast legde de voorzitter uit dat alle hotels de recensiewebsites nauwkeurig in de gaten houden. De klant wordt steeds kritischer en de hotels in Brugge willen er alles aan doen om hun eisen bij te houden. Het verbaast je waarschijnlijk ook niet dat Brugge de eerste plaats op het gebied van gastronomie wegkaapte. Brugge telt de meeste sterrenzaken van België, denk daarbij aan de sterrenrestaurants de Karmeliet en Hertog Jan. Daarnaast doen ook de hotels hun uiterste best om op culinair vlak hoge kwaliteit te bieden. Maar laten we eerlijk zijn... ook de lekkere chocolaatjes, de verse frietjes en de frisse pintjes weten elke dag weer toeristen van over de hele wereld te lokken naar Brugge.

Over frietjes gesproken. Wist je dat Lonely Planet in 2012 het Frietmuseum in Brugge uitriep tot een van de tien vreemdste voedselmusea? Ook al klinkt de titel wat raar, toch was dit een heel eervolle vermelding. Het Frietmuseum was in 2013 namelijk de enige Belgische vermelding in de selectie van toeristische hotspots van Lonely Planet. De reisgids prees de museumopstelling over de geschiedenis van de aardappel, de friet en de sausjes. Vergeet dus zeker niet om een daguitstap naar dit unieke museum tijdens een weekend Brugge te maken!

Last minute Brugge

Vlug een dagje naar Brugge? Als Belg kan het perfect, maar wat kan je zoal doen in Brugge als een dagjestoerist?

In 2016 schreef De Standaard dat Brugge populairder is dan ooit. Maar liefst 7,8 miljoen toeristen kozen in 2015 voor een citytrip Brugge. Het grootste deel van hen waren dagjestoeristen op een last minute België uitje!

Grote kans dat jij een van die Belgen bent die al meerdere keren op citytrip Brugge is geweest. En waarom zou je ook niet? De charmante binnenstad heb je dan misschien wel snel gezien, toch is er elke maand wel weer iets te beleven in Brugge. In 2002 was Brugge de Culturele Hoofdstad van Europa met het Concertgebouw als levendige herinnering aan dat cultureel jaartje. Jaarlijks vindt ook het MOOOV Filmfestival plaats met films van over heel de wereld. Of wat dacht je van een dagje Cactusfestival of Feest in 't Park? Beide festivals weten al jaren tal van muziekliefhebbers te lokken voor een ontspannend dagje uit. Over ontspannen gesproken, wellness Brugge... lijkt dat je wat? In en rond de binnenstad vind je tal van spacomplexen en ook in hotels is er vaak een wellness aanwezig. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sauna Brugge voor een vrijgezellenfeest? Wellness voor de vrouwen en bier voor de mannen. En voor bier ben je meer dan op het juiste adres in Brugge! Huisbrouwerij de Halve Maan nodigt je uit voor een rondleiding en proeverij. De Straffe Hendrik en de Brugse Zot zullen je vast en zeker smaken. Nog een andere brouwerij in Brugge is Staminee De Garre. Dit sfeervolle bierhuis is gevestigd in een van de kleinste straatjes van de stad, niet ver van de gezellige Grote Markt. Andere brouwerijen die in Brugge zijn gevestigd, zijn Fort Lapin en De Gouden Boom. Je leest het, in Brugge is er altijd wel iets te beleven, ook als je maar een dag gaat. Heb je morgen al iets te doen?

Leuke weetjes

10 weetjes die je moet lezen voor je op citytrip Brugge vertrekt...

Van een zwarte zwaan in het Begijnhof tot een drie kilometer lange bierpijpleiding. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je vindt het in Brugge.

  1. Wie houdt van Bollywoodfilms moet zeker eens kijken naar de film 'PK' die deels in Brugge werd opgenomen. De satirische film vertelt het verhaal van een Indische studente die in de West-Vlaamse hoofdstad studeert. Op een dag ontmoet ze de man van haar leven, maar de culturele verschillen gooien roet in het eten. De stad Brugge gebruikte de film in 2015 dan ook als een campagne om meer Indische toeristen te lokken.

  2. Sinds 2015 rijden er lichtblauwe Sightseeing Line cabriobusjes rond in Brugge. De hippe busjes met open dak vervangen de typische gele toeristenbusjes.

  3. In 2016 overleed de labrador Fidèle. De naam doet waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen, maar misschien staat deze hond wel ergens op een van jouw foto's van Brugge. De hond zat meestal met zijn snoetje door het raam van een B&B te staren naar de vele toeristen.

  4. Dat Fidèle een vaste waarde was voor Brugge, bewijst zijn cameo in de Amerikaanse film 'In Bruges'. Deze film met de Ierse acteur Colin Farrell in de hoofdrol lokte in 2007/2008 tal van toeristen naar Brugge.

  5. De bekendste schrijver van Brugge is zonder twijfel Pieter Aspe. Zijn boeken werden verfilmd voor de gelijknamige serie 'Aspe' die natuurlijk opgenomen werd in Brugge.

  6. In 2014 streek een zwarte zwaan neer tussen de mooie witte zwanen in het Begijnhof. De zwarte zwaan werd in een mum van tijd wereldnieuws en veel toeristen kwamen dan ook speciaal naar Brugge om dit unieke exemplaar te spotten.

  7. Eind 2015 ging de aanleg van een drie kilometer lange pijpleiding van start. Het initiatief komt van de brouwerij De Halve Maan, dus je mag 3x raden wat er door de pijpleiding stroomt... Jawel, niets anders dan lekker bier stroomt er onder de straten van de Brugse binnenstad. Waar een wil is, is er een weg!

  8. Ook Brugge houdt van sociale media! De dienst toerisme roept dan ook op om naar hartelust de hashtag #VisitBruges te gebruiken als je een foto van jouw citytrip post. Doe daar nog een #TravelBird bij en je foto zal door tal van kijklustigen bekeken worden op Facebook, Instagram en Twitter.

  9. Elk jaar vindt de Heilige Bloedprocessie plaats in Brugge en dat op Hemelvaartsdag. In 2009 besliste UNESCO zelfs om deze traditie op te nemen in de lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid.

  10. Jaarlijks wil maar liefst een kwart miljoen toeristen het Belfort van Brugge bezoeken. Om lange wachtrijen te voorkomen, wil het stadsbestuur op bepaalde avonden het Belfort openlaten tot middernacht. Tot op heden is het Belfort open tot en met 18.00 uur.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter