155 aanbiedingen

Citytrips Europa

TravelBird biedt de leukste citytrips Europa. Maak dus snel een keuze en vlieg binnenkort naar een van de vele Europese pareltjes.
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
155 aanbiedingen
Filters Verwijder

Laat de klassieke citytrips even voor wat ze zijn en spendeer eens een weekendje in een verrassende Europese parel. Ruil La Rambla in Barcelona in voor de Gran Vía in Madrid. Of eet een lekkere gelato in Milaan in plaats van in Rome.

Citytrips Europa zijn in trek bij de Vlaamse jongeren, dat bleek uit een onderzoek van TravelBird in 2015. Maar liefst 80% van de Vlamingen tussen 18 en 29 jaar kiest voor een culturele citytrip als ze een korte vakantie boeken. Dat is een groot verschil met de Franstalige leeftijdgenoten, want daarvan verkiest er slechts 32% een culturele vakantie. Volgens Erik Kuijpers, de Country Manager België bij TravelBird, is de oorzaak te zoeken bij de stedelijke bebouwing in Vlaanderen. Omdat Vlaamse jongeren steden gewoon zijn, trekken ze vaker op citytrip om andere steden te ontdekken. Ook tussen vrouwen en mannen is er een opvallend verschil. Misschien merk je het als man zelf wel dat je een museum eerder links laat liggen dan je vriendin of vrouw. Toch ligt het verschil niet zo heel ver uit elkaar. 59% procent van de ondervraagde Vlaamse vrouwen kiest voor een culturele citytrip tegenover 49% procent van de mannen.

Een culturele citytrip, daar zijn we dus naar op zoek. Maar zeg nu zelf, soms heb je geen inspiratie. Ook heb je geen zin om driemaal in een jaar naar Barcelona, Berlijn, Londen, Parijs of Amsterdam te gaan. Gelukkig zijn er tal van andere leuke citytrips Europa die nog niet ten prooi zijn gevallen van het massatoerisme. En dat betekent dat je er nog heerlijk kunt rondwandelen zonder dat je je hoeft te ergeren aan de stroom toeristen. Sommige Europese steden danken hun moment van glorie aan het jaar waarin ze de Europese Culturele Hoofdstad waren. Denk daarbij aan het kleurrijke Wroclaw dat in 2016 uit de schaduw trad van de Poolse zustersteden Warschau en Krakau. Ook ons eigen Bergen - Mons in het Frans - mocht in 2015 heel wat extra toeristen ontvangen toen het de Europese Culturele Hoofdstad was. Verder viel de eer ook al te beurt aan mindere bekende citytrips Europa zoals Marseille, Riga, Tallinn en Liverpool. Ga dus online zeker eens op zoek naar de lijst van deze culturele parels. Wedden dat je meteen inspiratie hebt voor een volgende citytrip Europa? Steden slagen er ook vaak in om toeristen te lokken door gewoonweg goedkoop te zijn. Een goedkoop vliegtuigticket, een lage prijs voor het hotel en goedkope prijzen om te gaan eten en te drinken. Met deze elementen weten enkele steden vele toeristen te verleiden. Denk daarbij vooral aan Oost-Europese landen zoals Krakau, Riga en Tallinn. Bestel er gerust nog een pintje, je portemonnee zal er niets van merken.

Een citytrip voor elk seizoen

Lente, zomer, herfst of winter. Tijdens elk seizoen is er wel een stad die bijzonder in trek is.

Citytrips Europa zijn er voor elk seizoen. Maar wil je toch zeker zijn van goed weer? Dan vlieg je het best richting het zonnige Valencia!

Als je bijna op citytrip vertrekt, is het altijd hopen op goed weer. Elk uur refresh je het weerbericht op een of andere weerwebsite in de hoop dat er zo een zonnetje tevoorschijn zal komen. Helaas kan je niet altijd geluk hebben. Toch zijn er enkele steden waar je bijna het hele jaar door van goed weer kunt genieten. Kies je tussen al die citytrips voor Valencia, dan mag je echt wel in je handjes wrijven. In 2015 stond de Spaanse stad namelijk op een in de top tien van de European Weather Awardlijst. Valencia kreeg maar liefst een 7,9 voor het klimaat. Met andere woorden: voor goed weer moet je in de stad van de paella zijn! Ook andere Spaanse steden aan de kust doen het goed in de lijst en dat ligt natuurlijk aan de toevoer van warme lucht boven het land. Door de gunstige ligging langs de verkoelende Middellandse Zee loopt de temperatuur niet zo hoog op als in het binnenland. Een andere factor zijn de storingen die over het algemeen ten noorden langstrekken waardoor het aantal zonuren vrijwel het hoogste is in deze steden. Na Valencia komen Alicante, Athene, Malaga, Sevilla, Rome, Ibiza City, Madrid, Faro en Milaan. Mocht je dus nog op zoek zijn naar een zonnige citytrip voor in het najaar... Je vraagt je nu waarschijnlijk ook wel af welke citytrips heel slecht scoren op het gebied van klimaat. Het zal je zeker niet verbazen dat het Ierse Dublin en het Amsterdam van onze noorderburen het niet zo goed doen. Voor het minste aantal zonuren moet je echter in Reykjavik zijn. Maar niet getreurd, hoe slechter het weer, hoe vriendelijker de lokale bevolking! En in België? Bij ons straalt de zon het hardst in Leuven. We vragen ons af of de vrolijke studentensfeer daar voor iets tussenzit...

Misschien ben jij wel een van die personen die houdt van de winterse gezelligheid. En gelukkig kan je die echte kerstsfeer gaan opsnuiven tijdens verscheidene citytrips Europa. In 2013 publiceerde de krant Het Nieuwsblad een lijstje met de 10 beste citytrips voor tijdens de winter. Geen stad die zo romantisch is tijdens de winter als Praag. Als Koning Winter in het land is, zijn de oude gebouwen des te sprookjesachtiger met een laagje sneeuw. Het kerstliedje 'Stille Nacht' werd voor het eerst gezongen in het Oostenrijkse Salzburg, waar je jaarlijks de sfeervolle kerstmarkt kunt bezoeken. Tijdens de winter kan je ook met eigen ogen gaan bekijken waarom het Noorse Tromso soms de mooiste stad ter wereld wordt genoemd. Verder in de lijst staat Amsterdam waar de grachtjes tijdens de wintermaanden nog mooier zijn. Ook de musea zetten dan hun deuren wagenwijd open om jou te verwarmen met een portie cultuur. Nog in de top 10 staan Reykjavik, Berlijn en Edinburgh.

Te land, ter zee of in de lucht?

Met welk vervoersmiddel ga jij het liefst op citytrip in Europa?

Met de auto naar Lille. Met de Eurostar naar Londen. Met het vliegtuig naar Stockholm. Of een combinatie van vliegtuig en trein? Tegenwoordig is het allemaal mogelijk.

In het ruime assortiment van TravelBird vind je tal van mogelijkheden om op citytrip te vertrekken. Een van de meest gebruikte vervoersmiddelen is natuurlijk het vliegtuig. Vanaf Zaventem, Charleroi of misschien zelfs Eindhoven, stijg je op richting je volgende vakantiebestemming. Natuurlijk nemen we als Belg ook snel de Thalys of de internationale trein naar Lille. Of wat dacht je van een treinrit van Krakau naar Warschau? Tegenwoordig is dat laatste zeker mogelijk. Je vliegt naar historische Krakau en neemt daar dan een trein naar die andere Poolse parel, Warschau. Op die manier vang je meteen twee vliegen in een klap. Een andere favoriet is een vliegreis naar het Noorse Oslo om dan de trein te nemen richting het al even mooie Bergen. Kan het nog beter? Natuurlijk! Wat dacht je van een echte tour van steden in Europa? Je neemt bijvoorbeeld het vliegtuig naar het Zweedse Stockholm. Na een nachtje of twee stap je aan boord van een cruiseschip dat je meeneemt naar de Estse parel Tallinn. Weer een nachtje later vaar je mee naar het Russische Sint-Petersburg waar je je ogen uitkijkt. Stap weer aan boord van het schip dat je vervolgens naar het Finse Helsinki brengt. Vier vliegen in een klap? We zeiden toch dat het altijd beter kan. Dankzij de vele vervoersmogelijkheden van vandaag zou het gewoon een zonde zijn om ze niet allemaal eens uit te testen als je op citytrip gaat.

Met de kinderen op citytrip

Citytrips Europa en kinderen? Het is een match made in heaven!

Twijfel zeker niet om je kinderen te trakteren op een leuke citytrip, want je hoeft niet altijd de culturele tour op te gaan als je op citytrip gaat. Kindvriendelijk kan ook!

Natuurlijk is het dan aangeraden om je programma aan te passen aan de behoeftes en de interesses van je kinderen. Schrap dus het urenlang wandelen, want kindjes raken met hun korte beentjes natuurlijk sneller vermoeid. Ga dus op zoek naar een citytrip waar je heel vlotte verbindingen hebt met het openbaar vervoer. Probeer ook om een leuk spelletje te verzinnen waardoor het niet zo saai is voor de kinderen om een kwartiertje recht te staan in de tram. Enkele Europese steden zijn al helemaal kindvriendelijk. In elke stad vind je wel een dierenpark of zelfs een heus pretpark. Denk daarbij aan Kopenhagen waar je de kinderen kunt trakteren op een dagje in het klassieke attractiepark Tivoli. In Riga kan je je bengels meenemen naar het Zili Brinumi Center waar ze op een speelse manier kennismaken met de wetenschapswereld. Zelfs een modestad als Milaan besteedt aandacht aan de kleintjes in onze maatschappij. Zo kan je er bijvoorbeeld gaan naar het WOW, een museum dat volledig in het teken staat van stripfiguren. De mogelijkheden voor kinderen zijn enorm, je moet ze gewoon weten te vinden.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter