Heb je nog een paar vakantiedagen over en zin om eropuit te trekken? Wil je de dagelijkse sleur wat breken, maar is het nog te lang wachten op die grote reis die al maanden gepland is?
Dan is een citytrip het ideale antwoord. Ook wie net iets krapper bij kas zit, hoeft zijn volgende vakantie niet thuis door te brengen. Plan een reisje naar een van onze bruisende Europese pareltjes, en laat je overspoelen door dat zalige vakantiegevoel. We geven het je op een blaadje: een paar dagen ertussenuit kunnen wonderen doen. Maar hoe kies je nu de perfecte bestemming voor je volgende stedentrip? Blijf je in eigen land, trek je naar een Europese topbestemming of zoek je zelfs een ander continent op? Kies je voor een citytrip met vlucht, of spring je in de auto? Hoe begin je in godsnaam aan het plannen van die vakantie? En hoe haal je alles uit je citytrip dat erin zit? We begrijpen het, soms heb je wat inspiratie nodig, en daar helpen wij je maar al te graag mee.

Let op de locatie van je hotel. Het liefst verblijf je in het centrum van de stad, of op een plek die makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer. Net een museum bezocht of een bijzonder populair monument bewonderd? Wandel even wat verder en zoek de minder toeristische straten op voor je lunch of dat heerlijke drankje op een terras. Zo vermijd je onaangename verrassingen op je bord (en wanneer je om de rekening vraagt). Tot slot speelt ook de periode een rol. Heb je niet heel veel geld te spenderen, dan is het een goed idee om sommige citytrips te plannen in de winter. Januari is voor steden als Amsterdam, Rome, Barcelona, Parijs, New York, Berlijn, Lissabon en Kopenhagen de goedkoopste maand. Wie een wat groter budget heeft gaat waarschijnlijk in de lente op verkenning in de stad. Logisch ook, de eerste zon lokt iedereen naar buiten en zorgt voor een instant vakantiegevoel. 

Actuele aanbiedingen