Het vliegtuig nemen richting het land van de pasta is geen slecht idee, want Italië heeft zoveel te bieden. Het land heeft natuurlijk een rijke geschiedenis achter de rug, wat op tal van plaatsen te bewonderen is. Rome, Pompeï en Villa Adriana om maar enkele te noemen. Maar daarnaast is Italië ook de gedroomde vakantiebestemming voor wie op zoek is naar wat rust en stilte te midden van de natuur.

Aan de bovenkant van de laars vind je uitgestrekte meren als geen ander. Het grootste meer van Italië, het Gardameer, kent natuurlijk al jaar en dag een goede reputatie. Tegenwoordig komt het kleine broertje, het Comomeer, echter steeds meer in de aandacht te staan door de vestiging van beroemdheden. Want als het Comomeer goed genoeg is voor Madonna, Donatella Versace en George Clooney, zal deze bestemming waarschijnlijk ook net door de beugel kunnen voor jou. Meer naar het zuiden vind je de populaire landschappen van Toscane en Umbrië. De zonnebloemen, wijngaarden en olijfbomen typeren het landschap, maar deze worden perfect aangevuld met authentieke middeleeuwse dorpen waar de was van de Italianen zorgeloos buitenhangt. Zie met eigen ogen die eenzame villa's te midden van het heuvelachtige landschap tijdens je volgende vakantie in Toscane.

Op culinair gebied volgen antipasti, primi, secondi, contorni en dolci elkaar op en weten ze je telkens weer te verrassen. Italië is natuurlijk het land van de pizza en pasta, en die vind je dan ook rijkelijk in het land, met de meest verrassende smaken. Vind je het moeilijk kiezen tussen lasagne, pizza, cannelloni en ravioli? Dan mag je gerust spreken van een luxeprobleem. Het wordt er trouwens niet gemakkelijker op, want de desserts zijn hier om van te smullen. Kies elke dag iets anders, zo heb je op het einde van je vakantie de gelato, panna cotta, tartufo en tiramisu allemaal geproefd! 

Actuele aanbiedingen