Nederland, dat is het land van kaas, klompen, tulpen en molens. Maar ook het land van prachtige natuurgebieden, wondermooie steden en verrassende uitstapjes. Het zal je wellicht niet verbazen dat Nederland een van de favoriete vakantiebestemmingen is onder Belgen. Nederland is dicht bij huis en herbergt tal van mogelijkheden, van vakantieparken tot wellness en van pretparken tot strandplaatsjes.

Iedereen kent Amsterdam maar ooit al geweest naar die andere -dam? Dan spreken we over Rotterdam met de befaamde Erasmusbrug. Of ooit al op verkenning geweest in Den Haag, dat dan wel niet de hoofdstad is maar wel de meeste ambassades en ministeries huisvest? Nederland kent ook tal van historische steden die je meenemen in de rijke geschiedenis van het land en de stad. Ga bijvoorbeeld naar Delft, bekend van het gelijknamige Delfts blauw. Wat tegenwoordig geldt als de kennisstad van Nederland, was vroeger de thuisbasis van Willem van Oranje. Sinds zijn moord worden alle Oranjes traditioneel bijgezet in de Nieuwe Kerk. Wie alles te weten wilt komen over kaas, zit meer dan goed in Gouda of Alkmaar. Voor licht en design moet je dan weer in Eindhoven zijn. En zo zijn er nog meer steden die je lokken voor een interessante citytrip. Ga bijvoorbeeld ook naar 's Hertogenbosch, dat in 2012 voor de derde keer op rij werd uitgeroepen tot de Meest Gastvrije Stad van Nederland. Maar Nederland telt ook tal van kleinere en mindere bekende stadjes zoals Goes in Zeeland. We zijn er ook zeker van dat de middeleeuwse huizen in Appingedam, de stadsboerderijen van Bronkhorst, het knusse Deventer en het historische Dordrecht je zullen bekoren.

Tal van kunstschilders vonden in de Nederlandse landschappen hun inspiratie. Ga zelf op verkenning en laat je ook inspireren door de tulpenvelden en paarse heides. De zeehondjes op de Wadden, de uitgestrekte stranden van Zeeland en de natuurpacht van Nederlands Limburg. De Nederlandse landschappen betoveren je in een oogopslag. 

Actuele aanbiedingen

Binnenkort beschikbaar: