Skivakantie

Een skivakantie met TravelBird is zeker een aanrader. Halfpension of all inclusive, met z’n tweetjes, met vrienden of met familie en met een zalige après-ski!

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
10 aanbiedingen
Welke skireizen liggen er dit seizoen in het verschiet? TravelBird helpt je alvast met een aantal zeer mooie aanbiedingen in verschillende regio’s!

Oostenrijk, Frankrijk en Noord-Italië zijn ware paradijzen voor wintersport. In de meest prachtige gebergten zoef je op je latten naar beneden. Maar of je nu bij Heidi in Tirol gaat of toch de voorkeur geeft aan de reusachtige Mont Blanc, gehuld in een spiksplinternieuwe skioutfit en met je skipas in de hand heb je de tijd van je leven en verover je de piste! Misschien waag je dit seizoen wel een poging op de zwarte? Poets je latten dus maar op en geniet van dat unieke gevoel dat je krijgt als je neerdaalt van de steile hellingen. Skiën is zo'n geweldige sport, daar krijg je echt nooit genoeg van! Of je nu met vrienden alle après-skifeestjes afschuimt of net de bergen opzoekt voor wat quality-time met het gezin, er zijn weinig andere dingen die aan deze sportieve ervaring kunnen tippen. Daarom is het extra leuk als je een uitgebreid arrangement kan boeken met alles erop en eraan voor je droomreis naar je favoriete skigebied!

De mooiste gebergtes van Europa

Europa telt enkele wondermooie gebergtes, stuk voor stuk met hun eigen gezellige skioorden!

Of je nu naar een Frans, een Oostenrijks of een Italiaans skioord trekt, de prachtige natuur en de unieke sfeer van skivakanties vind je er sowieso!

Skioorden hebben een soort feeërieke charme, als je denkt aan de witte bergtoppen, het magische sneeuwtapijt, de zon die heerlijk aan de hemel staat te schijnen en de bevroren bergriviertjes her en der. Ja, het landschap in de Europese gebergtes is erg fotogeniek. Het is er dan ook heerlijk vertoeven tijdens skivakanties! Niet alleen kan je genieten van het betoverende landschap, je kan er ook lekker actief aan wintersport doen en je achteraf tegoed doen aan een gigantische wienerschnitzel en een lekker fris biertje. Een -ironisch genoeg- welgekomen afkoeling! Het mooiste overzicht van het winterwonderland krijg je als je met de kabellift omhoog gaat. Je geeft je ogen de kost wanneer je vanaf zekere hoogte ziet hoe ver het gebergte zich uitstrekt. Nog prachtiger is dat alles wanneer de zon haar gloed over de bergen verspreidt. Het enige gevaar in dat geval is dat je risico loopt op een ingebrande skibril. Goed insmeren dus om deze stijlblunder te voorkomen! Verder hoef je je weinig zorgen te maken als je geniet van het uitzicht in Karinthië, Tirol, de Dolomieten of een van de andere leuke skigebieden in Europa.

Dat skioorden een magische schoonheid bezitten staat dus buiten kijf. De bekendste Europese skioorden bevinden zich trouwens bijna allemaal in de Alpen. Zelfs als je bijvoorbeeld naar de Dolomieten in Noord-Italië reist, ga je eigenlijk skiën in de Alpen. De Dolomieten maken immers deel uit van de Zuidelijke Kalkalpen. Bekende skioorden als les Deux Alpes en Alpe d’Huez bevinden zich als vanzelfsprekend ook in de Alpen.

Skivakanties: niet zonder risico’s!

Door mogelijke letsels zijn skireizen zijn niet altijd rozengeur en maneschijn… Maar als je deze tips in achting neemt beleef je toch de perfecte skireis!

Van pijnlijke knieën tot een gebroken sleutelbeen, de letsels die je opdoet bij het skiën zijn nooit erg aangenaam. Beter voorkomen dan genezen dus!

Skiën is echt een prachtige sport, maar zoals bij elke sport hoort daar ook een risico op blessures bij. Gelukkig zijn die letsels bij een wintersportvakantie tot een minimum te beperken! Zeker klachten over kniepijn zijn gemakkelijk te vermijden. Je kan immers thuis al testen of je knieën functioneren zoals het hoort. Doen ze dat niet, dan maak je voor de skivakantie een paar afspraken bij de kinesist, die je helpt om je knieën te oefenen. Zo hoef je niet een tijdlang na je skireis mank te lopen! Hoewel knieblessures een vaak gehoorde klacht zijn, zijn er nog meer kwaaltjes mogelijk. Vooral bij botsingen met andere skifanaten loop je risico op hoofdletsel. Knack schrijft dat dat de voornaamste reden is waarom steeds meer mensen met een helm op de piste verschijnen, een voorzorg die zeker het overwegen waard is! Natuurlijk is het ook erg belangrijk om niet van de piste af te dwalen. Blijf op het aangeduide pad en de kans dat je iets zou overkomen slinkt al aanzienlijk! Zo zie je maar dat met de nodige voorzorgen en de juiste ingesteldheid skiën niet alleen een leuke, maar ook een veilige sport kan zijn!

De ideale skiperiode

Eind november verklaart men het skiseizoen voor geopend, rijst de vraag wanneer in dat skiseizoen je nu eigenlijk het best gaat skiën?

Tussen eind november en begin mei kan je in de meeste Europese skioorden terecht voor je jaarlijkse dosis wintersport. Wanneer plan je dan je verblijf?

Wanneer je je skivakantie plant, maakt in principe niet veel uit. Uiteraard geldt ook voor skireizen een vroegboekkorting, maar er is helemaal niets mis met het boeken van een last-minute skitrip. Last minute kan je immers nog een paar mooie deals rapen. Interessanter dan wanneer je boekt, is uiteraard wanneer je reist. Een skireis tijdens de kerstvakantie, wanneer er ook thuis kans is op een vlokje sneeuw, is zeker een mogelijkheid! De sneeuw is nog lekker vers en de pistes liggen er in uitstekende staat bij. Let wel dat skiën in de kerstvakantie eerder duur is in vergelijking met andere data in het seizoen. Maar ook andere schoolvakanties zijn erg populaire momenten voor skireizen. Houd er daarom rekening mee dat er de laatste twee weken van februari in veel Europese landen schoolvakanties zijn en dat er dan meer kans is op drukte en hogere tarieven. Skiën in de krokusvakantie en de paasvakantie, die ook midden in het skiseizoen liggen, is ook erg populair. Als je dus de mogelijkheid hebt om buiten die schoolvakanties je skireisje te boeken, moet je die kans vooral grijpen. Vaak is het goedkoper en heb je meer vrijheid op de pistes om je eigen ding te doen. Dan hoef je meteen ook die helm niet meer te dragen!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter