• Inclusief verblijf

China met cruise over Yangtzerivier

Rondreis 15 nachten China

per persoon vanaf € 1.949,-
o.b.v. 2 personen

Al 11 keer geboekt

Onvergetelijk Chinees avontuur! Verblijf 14 nachten in hotels en op een cruiseschip, incl. dagelijks ontbijt, transfers, heen- en terugvlucht en meer

Ben jij een echte ontdekkingsreiziger die het liefst van al nieuwe horizonten verkent? Hou je ervan om vreemde landen en hun cultuur van dichtbij te ontdekken? Of wil je gewoon doodgraag eens China bezoeken? Reis dan met ons mee naar de Tijger van het Oosten. Tijdens deze rondreis ga je van Peking naar Shanghai en krijg je alle hoogtepunten te zien: van de Chinese Muur tot het Xi'an terracottaleger! En als kers op de taart vaar je ook enkele dagen met een cruiseschip over de Yangtzerivier. Begin maar al wat Chinees te oefenen!

Deze aanbieding is inclusief:
 • 3 nachten in Beijing West International Trade Hotel
 • 2 nachten in Grand Barony Xi'an
 • 6 nachten in Sinorama Yangtze River Cruise Gold 8
 • 1 nacht in Le Meridien Chongqing Nan'an
 • 2 nachten Sheraton Shanghai Waigaoqiao
 • 2 nachten in het vliegtuig (tijdens heen- en terugvlucht)
 • 14x ontbijt, 11x lunch, 8x diner
 • Excursie Tiananmenplein, Verboden Stad, Tempel van de Hemel op dag 3
 • Excursie Chinese Muur op dag 4
 • Excursie Zomerpaleis, Keizerlijke Tuin en Peking Hutong op dag 5
 • Excursie Xi’an Terracottaleger op dag 6
 • Excursie Hubei Provinciaal Museum, Han Street, East Lake op dag 7
 • Excursie Dongting Lake op dag 8
 • Excursie stadstour in Jingzhou op dag 9
 • Excursie Drieklovendam op dag 10
 • Excursie met kleine bootjes op dag 11
 • Excursie Shiboazhai en afscheidsdiner op dag 12
 • Bezoek dierentuin en oude centrum van Ciqikou op dag 13
 • Excursie Shanghai Museum, Nanjing Road en The Bund op dag 14
 • Engelstalige gids voor excursies
 • Toegangsgelden voor excursies, zoals beschreven in het reisprogramma
 • Belastingen en brandstoftoeslagen
 • Transfers (2x binnenlandse vluchten, 1x hogesnelheidstrein, de overige met bus en boot)
 • Heenvlucht van Amsterdam of Zaventem naar Peking
 • Terugvlucht van Shanghai naar Amsterdam of Zaventem
Hulp nodig? We zijn er voor jou!
Vandaag tot 22:00
028 08 95 26 028 08 95 26
Extra optie
 • Diner en nachtwandeling in Peking (ca. 5 uur op dag 4)
 • Dansvoorstelling Tand-dynastie met dumplingdiner (ca. 3 uur op dag 6)
 • Diner en acrobatische show (ca. 3 uur op dag 15)
 1. Dag 1 - 5: Op naar Peking

  Op dag 1 begin je alvast met een vliegende start aan je avontuur: je stapt op het vliegtuig naar Peking. Na een dag (en een nacht) in het luchtruim kom je op dag 2 van je reis aan in de luchthaven van Peking. Je wordt per transfer naar je hotel gebracht, waar je even kan bekomen van de vlucht. je kan alvast op eigen houtje even de omgeving van je hotel verkennen en al voor een eerste keer proeven van de Chinese cultuur.

  Op dag 3 is het dan eindelijk zo ver: je gaat op ontdekking. Na een stevig ontbijt trek je de stad in. Eerst breng je een bezoek aan het Tianmenplein, waar in 1989 een studentenprotest tot een bloedig einde kwam. Vandaar ga je de rode muren van de Verboden Stad binnen. In dit enorme paleizencomplex woonden jarenlang de Chinese keizers. Ook breng je een bezoek aan de Hemeltempel, waar de keizers vroeger kwamen bidden voor een voorspoedige oogst. Vandaag zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

  Tijd om een wereldwonder te aanschouwen! Op dag 4 breng je immers een bezoek aan de Grote Muur. Deze 6000 km lange muur werd gebouwd om het Chinese rijk te beschermen tegen de Hunnen en andere nomadische volkeren. 's Avonds kan je deelnemen aan een optionele excursie: een diner en een stadstour in Peking (Let op: optioneel bij te boeken). Vandaag zijn ontbijt en lunch inbegrepen.

  Wanneer je wakker wordt op dag 5 is je laatste dag in Peking al aangebroken. Na het ontbijt bezoek je het Zomerpaleis, de Keizerlijke Tuin en ga je per riksja naar Peking Hutong, het oude deel van de stad. Hierna vertrek je naar de luchthaven, waar je een binnenlandse vlucht neemt naar Xi'an. Vandaag zijn ontbijt en lunch inbegrepen.

  Room2

  Beijing West International Trade Hotel*****

  Hotel Beijing, China

  Dit hotel ligt in het Fengtai disctrict van Peking, op ca. 13 km van het Tiananmenplein. Het hotel beschikt over verschillende restaurants, een binnenzwembad, fitnesscentrum en een sauna. In het Champs Elysées Buffet worden internationale gerechten geserveerd. In het Royal Chinese restaurant geniet je dan weer van Chinese specialiteiten. Lichte snacks en drankjes kunnen genuttigd worden in de Centrestage Lounge.

  Lees meer
 2. Dag 6: Xi'an en het Terracottaleger

  Wanneer je landt in Xi'an, word je door een transfer naar het hotel gebracht. Welterusten! Op dag 6 staat er immers weer wat groots op de agenda. Na het ontbijt bezoek je een van de bekendste graftombes van China: het Terracottaleger. Dit leger telt meer dan 8000 soldaten, en bovendien zijn ze allemaal verschillend. Ook zijn er beelden van karren en paarden. Wie wil kan hierna genieten van een Tand-dynastie dansvoorstelling én een dumplingdiner (Let op: optioneel bij te boeken). Vandaag zijn ontbijt en lunch inbegrepen.

  Hotel

  Grand Barony Xi’an

  Hotel Xi'an, China

  Dit hotel ligt in het Yanta district van de stad Xi'an en op ca. 4,8 km van de Grote Wilde Gans-Pagode. Het hotel beschikt over een fitnesscentrum, een binnenzwembad en een spa. Het hotel heeft drie restaurants. Souh 198 Steakhouse Bar serveert Aziatische en internatiale keuken, Yu Rong Xuan Chinese Restaurant serveert authentieke streekgerechten en in de Lobby Lounge geniet je van diverse snacks, drankjes en cocktails.

  Lees meer
 3. Dag 7: Wuhan

  Op dag 7 stap je na een ontbijt op de hogesnelheidstrein naar Wuhan. Bij aankomst breng je een bezoek aan deze stad. Wuhan is een belangrijk verkeersknooppunt dat heel China via snelwegen, spoorwegen en de Yangtzerivier met elkaar verbindt. Nadien breng je een bezoek aan het Hubei Provinciaal Museum en wandel je over Han Street. Hier kan je enkele winkeltjes en andere toeristische attracties bezoeken. De dag sluit je af met een bezoek aan East Lake. Vervolgens stap je op het cruiseschip Sinorama Yangtze River Cruise Gold 8.

  Pool 1

  Sinorama Yangtze River Cruise Gold 8

  Cruiseschip Tsjoengking, China

  Jouw onderkomen tijdens je tocht op de Yangtzerivier is het cruiseschip Sinorama Yangtze River Cruise Gold 8. Het schip werd in 2013 voor het eerst in gebruik genomen. Hier kan je in alle luxe van de pracht van de Yangtzerivier genieten. Het schip is ca. 136 meter lang en 19,6 meter breed. Er zijn 148 kajuiten aan boord.

  Lees meer
 4. Dag 8 - 12: Cruise over de Yangtzerivier

  Welkom aan boord van het cruiseschip. Hier zal je 6 nachten lang blijven. Ondertussen vaar je van Wuhan helemaal naar Chongqing. De komende dagen zal je ca. 900 km afleggen op het water. Bovendien maak je ook verschillende stops om enkele highlights te bezoeken. Bovendien zijn ontbijt, lunch en diner tijdens de gehele cruise inbegrepen!

  Op dag 8 maak je een eerste stop. Je brengt een bezoek aan Yueyang, een stad die al meer dan 3000 jaar oud is. Vervolgens ga je naar Dongting Lake, dat op de grens tussen de provincies Hubei en Hunan ligt. Dongting Lake is een erg belangrijk meer voor de Chinezen, omdat hier de eerste drakenbootwedstrijden zouden gehouden zijn. In de namiddag breng je nog een bezoek aan de stad en snuif je de sfeer op op een lokale markt. Vervolgens ga je weer aan boord van het cruiseschip.

  Op dag 9 meer je aan in Jingzhou, nog een stad die aan de oevers van de Yangtzerivier ligt. Deze stad is meer dan 6000 jaar oud en zit dus boordevol geschiedenis! Je gids neemt je alvast mee op een stadstour.

  Dag 10 brengt een van de hoogtepunten van je reis, en dat mag je best letterlijk opvatten. Op de agenda staat immers een bezoek aan de Drieklovendam, de grootste waterkrachtcentrale ter wereld. Voor de bouw van de dam werden hele dorpen verplaatst en moesten meer dan 1,2 miljoen mensen verhuizen. De streek rondom de kloven staat bekend voor haar ruige kliffen en stroomversnellingen.

  De volgende dag, op dag 11, laat je het cruiseschip even voor wat het is. Je stapt over op kleinere bootjes en verken je de omgeving. Daarna keer je terug op het cruiseschip en vaar je langs de Wu-kloof en Qutang-kloof, twee van de beroemde Drie Kloven waar gigantische bergen boven de rivier uitsteken.

  Op dag 12 staat er een excursie naar Shibaozhai op het programma. Dat is een rode pagode, die uit zeven verdiepingen bestaat en is gebouwd tegen een rotsachtige helling langs de oevers van de Yangtze. Op de bovenste verdieping heb je een adembenemend uitzicht over de natuurrijke omgeving. 's Avonds is het opnieuw feest, ditmaal staat het afscheidsdiner van de kapitein voor je klaar.

  Pool 1

  Sinorama Yangtze River Cruise Gold 8

  Cruiseschip Tsjoengking, China

  Jouw onderkomen tijdens je tocht op de Yangtzerivier is het cruiseschip Sinorama Yangtze River Cruise Gold 8. Het schip werd in 2013 voor het eerst in gebruik genomen. Hier kan je in alle luxe van de pracht van de Yangtzerivier genieten. Het schip is ca. 136 meter lang en 19,6 meter breed. Er zijn 148 kajuiten aan boord.

  Lees meer
 5. Dag 13: Dierentuin van Chongqing

  's Ochtends meert het cruiseschip aan in Chongqing. Tijd om definitief van boord te gaan, wat je natuurlijk jammer vindt. Maar je kijkt ook uit naar vandaag. Op dag 13 breng je immers een bezoek aan de dierentuin van Chongqing. Het wordt een uiterst knuffelbare dag, want een dier zal centraal staan tijdens je bezoek: de panda. Na de dierentuin volgt een stadstour door Ciqikou, aan de oever van Jia Lingrivier. Deze oude stad is bekend omwille van de productie van porcelijn. Vandaag zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

  lobby

  Le Meridien Chongqing Nan'an

  Hotel Tsjoengking, China

  Dit hotel ligt in het Wanda Plaza, op ca. 3 km van de oevers van de Yangtzerivier. In de restaurants Latitude 29 en Latest Recipe worden diverse internationale gerechten geserveerd. In Le Mei Restaurant geniet je dan weer van Chinese keuken. Zelfs Japanse keuken kan je proeven in Akebono Restaurant. Tot slot beschikt het hotel over een spa en een binnenzwembad.

  Lees meer
 6. Dag 14 - 16: Shanghai

  Na het ontbijt reis je op dag 14 naar Shanghai. Je reist naar de luchthaven van Chongqing, waar je een binnenlandse vlucht neemt naar Shanghai. Vandaag is enkel ontbijt inbegrepen.

  Tijd om Shanghai wat beter te leren kennen. Op dag 15 breng je een bezoek aan het Shanghai Museum, waar je alles leert over de geschiedenis van de stad. Daarna heb je wat vrije tijd om te winkelen en eventueel op zoek te gaan naar leuke souvenirs. Je gaat immers naar Nanjing Road, de bekendste winkelstraat van China. Je vervolgt je weg naar Bund District. Die wijk is prachtig gelegen aan het water, je bewondert er indrukwekkende gebouwen uit koloniale tijd. Aan de overkant van de rivier prijkt de imposante skyline van het zakelijke district Pudong. Fotomoment? Vandaag zijn ontbijt en lunch inbegrepen. Wil je je reis nog spectaculair afsluiten? Dan kan dat met een diner met aansluitend acrobatenshow (Let op: optioneel bij te boeken).

  En dan is het einde van je reis toch aangebroken. Op dag 16 neem je afscheid van Shanghai en van China. Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht, waar je op het vliegtuig naar huis stapt. De laatste nacht van je reis breng je door in het vliegtuig. Tot de volgende keer, China!

  Room 3

  Sheraton Shanghai Waigaoqiao Hotel

  Hotel Shanghai, China

  Dit moderne hotel ligt in het zakendistrict van Shanghai, op ca. 30 km afstand van The Bund. In het restaurant geniet je van gerechten uit de Chinese, Japanse en internationale keuken. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, wellness en golfbaan.

  Lees meer
Kies je vertrekdatum
Exclusief
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten € 35,-
 • Visumkosten (ca. € 130,- p.p.)
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
Betaling

Als je deze deal meer dan 49 dagen voor je vertrek boekt, dan kan je ervoor kiezen om in termijnen te betalen. De eerste betalingstermijn zal 35% van de prijs bedragen, plus de boekingskosten en de annuleringsverzekering (indien van toepassing).

Praktische informatie
Voorwaarden

TravelBird is de verantwoordelijke touroperator. De TravelBird Algemene Voorwaarden (A) zijn van toepassing op deze boeking. In artikel 11 vind je de annuleringsvoorwaarden.

Kamerbezetting

Maximaal 2 volwassenen en 1 kind van 0 t.e.m. 17 jaar per kamer

Kinderkorting

O.b.v. 2 volbetalenden per kamer:
- Een kind van 0 t.e.m. 11 jaar krijgt korting, afhankelijk van je reisdatum en verblijfsduur.

Babybed

Niet beschikbaar

Eenpersoonstoeslag

100% op de hotelprijzen

Toegankelijkheid

De reis is niet rolstoeltoegankelijk

Huisdieren

Niet toegestaan

Wifi

Gratis in de hotels

Munteenheid

In China betaal je met de Chinese Yen

Programma rondreis

Let op: Het programma en de excursies kunnen worden gewijzigd als gevolg van omstandigheden die we niet kunnen beïnvloeden

Luchthaven

In het boekingsproces vink je aan of je vanaf Amsterdam of Zaventem wilt vertrekken

Groep

Dit is een individuele reis.

Bagage

De bagagevoorwaarden worden je toegestuurd samen met de reisdocumenten.

Vluchttijden

Wij zoeken de meest gunstige vluchttijden voor je. Het kan echter gebeuren dat een vluchttijd niet meer beschikbaar is en we genoodzaakt zijn een alternatief vluchtschema aan te bieden, waardoor de duur van het verblijf beïnvloed wordt.

Persoonsgegevens

Let op: Zorg dat je persoonsgegevens gelijk zijn aan de gegevens op je internationale paspoort. Indien deze gegevens niet overeenkomen kan je niet van en naar je vakantiebestemming reizen! Wijzigingen brengen hoge kosten met zich mee. Vul alleen je eerste voornaam in, in overeenstemming met je internationale paspoort.

Ben je getrouwd? Vul ook dan je eigen achternaam (meisjesnaam) in, opnieuw in overeenstemming met je internationale paspoort.

Documenttype

Om te reizen heb je een internationaal paspoort nodig. Heb je nog geen internationaal paspoort? Vul dan bij paspoortnummer “00000” in. De paspoortgegevens dien je dan later aan ons door te geven. Let op, je paspoort dient bij terugkeer uit China nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Visum

Met een Belgisch paspoort heb je voor reizen naar China een visum nodig. Voor de meest recente informatie over visa - inclusief lengte van het verblijf en prijs - raadpleeg je http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/. Je paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn bij aanvraag van het visum en beschikken over 2 lege pagina’s naast elkaar. Voor meer informatie kan je ook terecht bij de ambassade van het land dat je zal bezoeken http://www.visaforchina.org/BRU_EN/.

Vaccinaties

Reis je naar China, dan heb je mogelijk vaccinaties nodig tegen DTP (difterie, tetanus en polio), buiktyfus en hepatitis A. Daarnaast worden Malariapillen aangeraden. Raadpleeg voor het meest recente advies je huisarts of http://www.itg.be/itg/.

Extra informatie

Let op: Vul tijdens het boeken alle gevraagde informatie in. Doe je dit niet, dan ontvang je nog een e-mail waarin je gevraagd wordt om extra informatie in te vullen. Doe je dit niet binnen de 48 uur, dan wordt je boeking automatisch geannuleerd en gelden de annuleringsvoorwaarden.