Het spijt ons, deze aanbieding is afgelopen

 • Inclusief vlucht
 • Inclusief verblijf

Rangercursus Zuid-Afrika

Rondreis 14 nachten Zuid-Afrika

per persoon vanaf € 2.329,-
o.b.v. 2 personen
Misschien vind je dit ook interessant
Dit was de aanbieding

Klaar voor de ervaring van je leven? Vlieg naar Zuid-Afrika en leer de kneepjes van het rangervak: 9 nachten cursus o.b.v. volpension en 3 of 4 nachten met ontbijt in Durban incl. heen- en terugvlucht

Met de verrekijker in de aanslag sta je op de uitkijk. Als een echt pro spot jij tussen al het groen een kudde zebra's. En daar in de lucht? Jij weet meteen welke vogel dat is! De sterren wijzen je de weg over de Zuid-Afrikaanse wildreservaten. Ja hoor, na deze cursus weet jij je als wildlife ranger perfect uit de slag te trekken. In tien dagen leer je de kneepjes van het vak op Somkhanda Game Reserve: slapen in een tentenkamp, elke dag op ontdekking in de natuur, elke avond sterren kijken rond het kampvuur... Reken maar dat dit onvergetelijk wordt! Om jezelf te belonen, koppel je aan je cursus nog een zonvakantie aan het strand van Durban.

Deze aanbieding is inclusief:
 • Verblijf van 12 of 13 nachten:
 • 9 nachten Somkhanda Game Reserve o.b.v. volpension
 • Game Ranger Training in Somkhanda Game Reserve
 • 3 nachten in Protea Hotel Umhlanga in Durban, met ontbijt
 • 1 extra nacht in Durban aan het begin van je reis, enkel bij vertrek op 03/04/2017 en 17/06/2017
 • Heen- en terugvlucht van Amsterdam of Zaventem naar Durban met Emirates of Turkish Airlines
 • 2 extra nachten op het vliegtuig
 • Hand- en ruimbagage
 • Transfers
Extra optie
 • Excursie 'Inanda Heritage Route'
Word wildlife ranger: een unieke kans!

We dromen er allemaal stiekem wel een keer van: de wilde natuur in trekken, en als een ranger een worden met je omgeving. Jij kan er waarheid van maken! Je vliegt naar Zuid-Afrika voor de ervaring van je leven. In het Somkhanda Game Reserve word je in tien dagen klaargestoomd als wildlife ranger en leer je alle kneepjes van het Afrikaanse vak. Voor de volledige ervaring overnacht je natuurlijk in een echt tentenkamp: een met de natuur! Dieren spotten, overleven in de jungle, oriëntatielopen... Na deze cursus zijn het allemaal geen toverwoorden meer voor jou, meer doodsimpele realiteit. Heb je je brevet gehaald? Proficiat! Je beloont je inspanningen hoe dan ook met een strandvakantie aan de Zuid-Afrikaanse kust, om uit te puffen van die ervaring. Weer een bucketlistervaring om af te kruisen!

 1. Dag 1 - 10: Game Ranger Training

  Raawr! Dat is de leeuw die brult, maar hij schrikt jou niet af. Jij staat immers op het punt om zelf gekwalificeerd Wildlife Ranger te worden. Je komt aan op de luchthaven van Durban en vertrekt met je groep naar Somkhanda Game Reserve, een rit van ongeveer 4 uur. Daar begint het avontuur... Eerste avond? Kampvuur natuurlijk! Rond het vuur leer je je reisgenoten beter kennen en droom je samen van wat de volgende dagen mogen brengen. Vanaf dag 2 ga je echt van start. Elke dag trek je zo'n drie uur het reservaat in en leer je de verschillende aspecten van het rangerbestaan kennen: spoorvolgen, ecologie, planten determineren, vogels identificeren, oriëntatie... De rest van de dag maak je in groep kennis met allerhande nuttige onderwerpen voor een ranger: ecotoerisme, beheer van bedreigde diersoorten, overlevingstechnieken in het wild enzovoort. 's Avonds ga je er nog een keer opuit met de jeep, onder leiding van een ervaren ranger. De dag sluit je af met een diner rond het kampvuur en dan... Sterren kijken natuurlijk!

  Op dag 9 is het zover. Als je wil, kan je deelnemen aan een evaluatie over de hele cursus. Spannend! Na de lunch volgt een afsluitende sessie: de certificaten worden uitgedeeld en je krijgt feedback over de hele cursus. Vervolgens stap je voor een laatste keer de jeep in om van de zonsondergang te gaan genieten op het reservaat. Wat een afscheid! De volgende dag vertrek je na het ontbijt weer naar Durban voor het ontspannende deel van deze vakantie.

  Game Ranger Course - Somkhanda Game Reserve

  Tentenkamp Somkhanda Game Reserve

  Camping Zululand DC, Zuid-Afrika

  De echte Afrika-ervaring begint hier! Je overnacht in een tentenkamp op het Somkhanda Game Reserve. Back to the basics, zo hoort een echte rangercursus te zijn. Het tentenkamp bevindt zich ver weg van het toeristische gedeelte, zodat jullie er in alle rust de natuur verkennen. Er is stromend water aanwezig voor de gemeenschappelijke douche en een ecologisch kamptoilet.

  Lees meer
 2. Dag 11 - 13: Strandvakantie in Umhlanga Rocks

  Zon! Zee! Strand! Je leest het goed: het is tijd voor het welverdiende tweede deel van je vakantie. De volgende drie nachten breng je door in de kuststad Umhlanga, op ongeveer 16 km van Durban. Genoeg tijd om te bekomen van de intensieve ervaring van de voorbije tien dagen en te genieten van andere mooie dingen in het leven. Je ruilt de heerlijke Afrika-ervaring van het tentenkamp in voor een kusthotel met zwembad, en de uitgestrekte natuur voor een bruisende badplaats. Umhlanga staat bekend voor haar prachtige zandstranden, leuke shoppingcentra en surfvriendelijke golven. Wat watersportavonturen kunnen er dus ook wel nog bij! Stoef gerust bij iedereen die je tegenkomt over je rangerervaringen, en vooral: geniet van de rust. Op dag 13 is het onvermijdelijke afscheid dan aangebroken, en trek je met een koffer vol nieuwe ervaringen - en hopelijk een rangerbrevet - terug naar het Belgenlandje. Inkaderen en boven de salontafel hangen!

  Protea Hotel Umhlanga

  Hotel Umhlanga, Zuid-Afrika

  350 m van het strand. In het centrum van Umhlanga. Met zwembad op het dak. Moeten we nog meer zeggen? Dit hotel wordt jouw heerlijke onderkomen in de Zuid-Afrikaanse kuststad. Het interieur combineert luxe en authenticiteit in een 'urban lodge'-stijl, met zachte kleuren en sfeervolle verlichting. Een duik in het zwembad is niet meer zomaar een duik, neen, hier geniet je ook nog eens van het magnifieke uitzicht op zee. Het ontbijt wordt geserveerd in het Lighthouse Breakfast Restaurant & Bar, waar je 's middags en 's avonds ook welkom bent voor een drankje. In het hele hotel is wifi aanwezig. Je overnacht in een standaardkamer, uitgerust met airconditioning, en grote ramen met zeezicht.

  • +3
  Lees meer
Optionele excursie: Inanda Heritage Route

Wil je je strandvakantie ook nog even uitbreiden met een onvergetelijke culturele ervaring? Dan boek je deze optionele excursie bij, die plaatsvindt op dag 11 of 12 en een voormiddag (ca. 09:00 - ca. 13:00 uur) duurt. Net buiten de stad (op zo'n 13 km van je hotel) liggen de Zulu Townships Kwamashu en Inanda, die stammen uit de tijd van de Apartheid. In de jaren 60 woonde hier enkel het zwarte deel van de bevolking. Op je rondleiding krijg je de kans om binnen te kijken in enkele woningen en te zien hoe het leven in de townships eraantoe gaat. Je brengt ook een bezoek aan Mahatma Ghandi's Phoenix Settlement, waar de beroemde vredesactivist lange tijd woonde en zijn filosofie ontwikkelde. Toegangsgelden en transfers zijn inbegrepen bij je excursie.

Exclusief
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Drankjes bij de maaltijden
Betaling

Als je deze deal meer dan 49 dagen voor je vertrek boekt, dan kan je ervoor kiezen om in termijnen te betalen. De eerste betalingstermijn zal 35% van de prijs bedragen, plus de boekingskosten en de annuleringsverzekering (indien van toepassing).

Praktische informatie
Voorwaarden

TravelBird is de verantwoordelijke touroperator. De TravelBird Algemene Voorwaarden (A) zijn van toepassing op deze boeking. In artikel 11 vind je de annuleringsvoorwaarden.

Prijswijzigingen

De vluchten die bij deze reis aangeboden worden zijn vatbaar voor wijzigingen qua prijs en beschikbaarheid. Het is mogelijk dat dit tijdens het boekingsproces nog verandert. Als dat het geval is, dan zal je hier altijd een melding voor ontvangen tijdens het boeken.

Jouw reisschema

Vertrek je op 18/06/2017 of 20/08/2017? Dan ziet je reis er als volgt uit:
- 1 nacht op het vliegtuig
- 9 nachten rangertraining in Somkhanda Game Reserve
- 3 nachten in Protea Hotel Umhlanga in Durban
- 1 nacht op het vliegtuig
Je bent in het totaal 14 nachten van huis weg.

Vertrek je op 03/04/2017 of 17/06/2017? Dan komt je vlucht te laat in Durban aan om nog naar Somkhanda te rijden. Je verblijft een extra nacht ter plaatse:
- 1 nacht op het vliegtuig
- 1 nacht in Protea Hotel Umhlanga in Durban
- 9 nachten rangertraining in Somkhanda Game Reserve
- 3 nachten in Protea Hotel Umhlanga in Durban
- 1 nacht op het vliegtuig
Je bent in het totaal 15 nachten van huis weg.

Kamerbezetting

Maximaal 2 personen per kamer

Kinderkorting

Niet van toepassing

Eenpersoonstoeslag

Reis je alleen? Dan betaal je een toeslag, afhankelijk van je vertrekdatum en reisduur.

Toegankelijkheid

De reis is niet rolstoeltoegankelijk

Huisdieren

Niet toegestaan

Groep

Je reist in een groep van ca. 8 personen. Als er meer boekingen zijn, wordt je groep opgesplitst tijdens de activiteiten.

Reisdocumenten

Je ontvangt de reisdocumenten zodra de gehele betaling is voldaan.

Bagage

Emirates: max. 7 kg handbagage (55x38x20 cm) en 35 kg ruimbagage
Turkish Airlines: max. 8 kg handbagage (55x40x23 cm) en 30 kg ruimbagage

Vluchttijden

Wij zoeken de meest gunstige vluchttijden voor je. Het kan echter gebeuren dat een vluchttijd niet meer beschikbaar is en we genoodzaakt zijn een alternatief vluchtschema aan te bieden, waardoor de duur van het verblijf beïnvloed wordt.

Persoonsgegevens

Let op: Zorg dat je persoonsgegevens gelijk zijn aan de gegevens op je identiteitskaart of je internationale paspoort. Indien deze gegevens niet overeenkomen kan je niet van en naar je vakantiebestemming reizen! Wijzigingen brengen hoge kosten met zich mee. Vul alleen je eerste voornaam in, in overeenstemming met je identiteitskaart of je internationale paspoort.
Ben je getrouwd? Vul ook dan je eigen achternaam (meisjesnaam) in, opnieuw in overeenstemming met je identiteitskaart of internationale paspoort.

Documenttype

Om te reizen heb je een internationaal paspoort nodig. Heb je nog geen internationaal paspoort? Vul dan bij paspoortnummer “00000” in. De paspoortgegevens dien je dan later aan ons door te geven.

Visum

Voor reizen naar Zuid-Afrika heb je geen visum nodig. Ouders die met kinderen jonger dan 18 jaar naar Zuid-Afrika reizen moeten een kopie van het geboortecertificaat van het kind in het Engels bij zich hebben. Voor actuele informatie over visa- en paspoortvereisten raadpleeg je http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/

Vaccinaties

Reis je naar Zuid-Afrika, dan heb je mogelijk vaccinaties nodig tegen hepatitis A, DTP (difterie, tetanus en polio) en gele koorts. Daarnaast worden malariapillen aangeraden. Raadpleeg voor het meest recente advies je huisarts of http://www.itg.be/itg/

Extra informatie

Let op: Vul tijdens het boeken alle gevraagde informatie in. Doe je dit niet, dan ontvang je nog een e-mail waarin je gevraagd wordt om extra informatie in te vullen. Doe je dit niet binnen de 48 uur, dan wordt je boeking automatisch geannuleerd en gelden de annuleringsvoorwaarden.