Het spijt ons, deze aanbieding is afgelopen

 • Inclusief vlucht
 • Inclusief verblijf
 • Inclusief trein

Porto en Guimarães

 • Rondreis
 • 5 nachten
 • Portugal
4 beoordelingen
Nu vanaf € 349,-
 • per persoon vanaf
 • O.b.v. 2 personen
Misschien vind je dit ook interessant
Dit was de aanbieding

Combineer prachtig Porto met een bezoek aan Guimarães, de wieg van Portugal, tijdens een reis van 5 nachten met 2 hotels, ontbijt, treinticket en heen- en terugvlucht

Internationaal paspoort? Niet nodig! Rijbewijs? Geen vereiste! He, maar hoe kan je dan een onvergetelijke rondreis door onontdekte contreien maken? Zo moeilijk is het eigenlijk niet! Of dacht je misschien dat Europa al haar geheimen al had prijsgegeven? En dat de auto nog steeds koning was? Jij maakt je op voor een verkenning van Portugal, waar je eerst de steile straatjes en de oever van de Douro in Porto verblijdt met je aanwezigheid. Na 2 nachtjes spring je op de trein en laat je je door het wondermooie landschap noordwaarts voeren. Het échte Portugal ervaar je natuurlijk het allerbest in de stad waar het allemaal begon, waar niet alleen de eerste koning, maar eigenlijk ook het land werd geboren. Guimarães heet je welkom!

Deze aanbieding is inclusief:
 • 3 nachten in iStay Porto Centro (eerste twee nachten en laatste nacht)
 • 2 nachten in Trovador Guest House in Guimarães
 • Dagelijks ontbijt
 • Tweedeklas treinticket Porto Campanhã - Guimarães (heen en terug)
 • Heen- en terugvlucht vanaf Zaventem of Charleroi naar Porto
Een verkenning van Noord-Portugal

Laat de (overdreven) toeristische kust van de Algarve even voor wat hij is, en je ontdekt een heel ander Portugal. Een van authenticiteit en karakter. Terwijl de zonnekloppers zich installeren op de stranden, vind jij net dat ene cafeetje waar de locals het liefst komen voor een ochtendkoffietje. Terwijl de doorsneetoerist genoegen neemt met een onpersoonlijk restaurant, vind jij als bij toeval een etablissement waar met veel liefde een nieuwe twist wordt gegeven aan grootmoeders recepten. Met plezier laat je je ook de beste portkelder aanraden, want een proeverij, die wil je natuurlijk niet missen. Klaar voor je eigen ontdekkingstocht in de grootse steden die het prachtige Portugal haar gezicht gaven?

Reisschema

Dag 1 & 2: Welkom in Porto!

Beginnen doe je in de stad die ten tijde van de Romeinen nog Portu Cale heten. De huidige naam van het hele land herken je daarin makkelijk, bewijs genoeg dat de havenstad van bijzonder belang is geweest voor de hele Portugese identiteit! En dat karakter ontdek je al snel, in de straatjes en t... Lees meer

iStay Hotel Porto Centro

Dag 3 & 4: Op naar Guimarães

Van het bekende Porto tuf je met de trein naar de geboorteplaats van de natie Portugal, de historische stad Guimarães. Eeuwen geleden werd er een zekere Afonso Henriques geboren, die de eerste koning van het land zou worden. Toch een uniek gevoel, zo door de wieg van het land wandelen! Elegant... Lees meer

Trovador City Guest House

Dag 5 & 6: Terug in Porto

Bijna zit het erop, maar niet voor nog een laatste prachtavond in Porto! Blader nog eens door je reisgids, op zoek naar een net iets specialer restaurantje. Of beter nog, plof neer op een terras voor een aperitiefje en klink op jullie geslaagde vakantie. Daarna struin je onder het avondzonnetj... Lees meer

iStay Hotel Porto Centro
calendar illustration
Bekijk de prijzen en de beschikbaarheid van deze aanbieding
Exclusief
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Transfers luchthaven-hotel en terug
Betaling

Als je deze deal meer dan 49 dagen voor je vertrek boekt, dan kan je ervoor kiezen om in termijnen te betalen. De eerste betalingstermijn zal 35% van de prijs bedragen, plus de boekingskosten en de annuleringsverzekering (indien van toepassing).

Praktische informatie
Voorwaarden

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302 waarop alle EU-rechten voor pakketreizen gelden. Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. TravelBird B.V. is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. De TravelBird Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op deze boeking. Zie artikel 11 van de aanvullende reisvoorwaarden voor onze annuleringsvoorwaarden. TravelBird B.V. beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren in geval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 vindt u onder Bijlage I Deel A.

Prijswijzigingen

De vluchten die bij deze reis aangeboden worden zijn vatbaar voor wijzigingen qua prijs en beschikbaarheid. Het is mogelijk dat dit tijdens het boekingsproces nog verandert. Als dat het geval is, dan zal je hier altijd een melding voor ontvangen tijdens het boeken.

Kamerbezetting

Maximaal 2 volwassenen en 1 baby t.e.m. 3 jaar per kamer

Kinderkorting

O.b.v. 2 volbetalenden per kamer:
Een kind van 0 t.e.m. 3 jaar krijgt korting, afhankelijk van de leeftijd en periode.

Babybed

Gratis ter plaatse beschikbaar (neem voor het boeken contact op met onze vakantieadviseurs).

Eenpersoonstoeslag

100% op de hotelprijs

Toegankelijkheid

Deze reis is niet rolstoeltoegankelijk.

Huisdieren

Niet toegestaan.

Wifi

Gratis in beide hotels

Trein

Op dag 3 neem je de trein in het station Porto Campanha (om 11:00 uur). Op dag 5 neem je de trein vanuit Guimarães terug naar Porto Campanha (om 17:00 uur). Tijden onder voorbehoud, het exacte uur ontvang je later.

Bagage

De bagagevoorwaarden worden je toegestuurd samen met de reisdocumenten.

Vluchttijden

Wij zoeken de meest gunstige vluchttijden voor je. Het kan echter gebeuren dat een vluchttijd niet meer beschikbaar is en we genoodzaakt zijn een alternatief vluchtschema aan te bieden, waardoor de duur van het verblijf beïnvloed wordt.

Persoonsgegevens

Let op: Zorg dat je persoonsgegevens gelijk zijn aan de gegevens op je identiteitskaart of je internationale paspoort. Indien deze gegevens niet overeenkomen kan je niet van en naar je vakantiebestemming reizen! Wijzigingen brengen hoge kosten met zich mee. Vul alleen je eerste voornaam in, in overeenstemming met je identiteitskaart of je internationale paspoort.
Ben je getrouwd? Vul ook dan je eigen achternaam (meisjesnaam) in, opnieuw in overeenstemming met je identiteitskaart of internationale paspoort.

Documenttype

Om te reizen heb je een identiteitskaart nodig.

Extra informatie

Let op: Vul tijdens het boeken alle gevraagde informatie in. Doe je dit niet, dan ontvang je nog een e-mail waarin je gevraagd wordt om extra informatie in te vullen. Doe je dit niet binnen de 48 uur, dan wordt je boeking automatisch geannuleerd en gelden de annuleringsvoorwaarden.

Locatie

Je vindt dit hotel in het hart van Porto, op een boogscheut van tal van bezienswaardigheden en de rivier de Douro. Met het openbaar vervoer kom je vanaf de luchthaven in ongeveer drie kwartier bij het hotel.

Dit hotel ligt in het historische centrum van de stad, op ca. 1 kilometer van het kasteel van Guimarães. Het treinstation vind je op zo'n 850 meter.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter