7 aanbiedingen

Bali reizen

Vlieg naar het land van de uitgestrekte rijstvelden, de mysterieuze tempels en de tropische stranden. Naar Bali reizen doe je natuurlijk met TravelBird.
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
7 aanbiedingen
Filters Verwijder

Het Eiland der Goden of het Godeneiland, zo luidt de bijnaam van deze Indonesische parel. Bij Bali reizen zie je overal tempels die een belangrijke rol spelen in het leven van de grotendeels hindoeïstische bevolking.

Na India telt Bali de grootste concentratie aanhangers van het hindoeïsme en dat terwijl de rest van Indonesië grotendeels moslim is. Dat verklaart ook meteen waarom er zoveel tempels terug te vinden zijn op Bali. Tijdens je vakantie Bali kan je er gewoon niet omheen. Om de zoveel kilometer sta je oog in oog met mysterieuze tempels die je werkelijk van je sokken blazen. Als je wilt reizen naar Indonesië kan je dan ook niet anders dan een reis naar Bali in te plannen. Maar voor we overgaan naar de toeristische trekpleisters van het Godeneiland, duiken we even de geschiedenisboeken in. Een grote rol in de Balinese historie is weggelegd voor onze noorderburen, want in 1908 werd Indonesië een kolonie van Nederland. Het was dan ook onder het bewind van de overheersers dat Bali haar eerste stapjes zette als een toeristische bestemming. En met succes, want in 1928 werd het eerste hotel op Bali geopend. Voor de naam waren de eigenaars niet geheel origineel - de naam was het Balihotel - maar toch was het een feit dat op reis naar Bali gaan sinds die opening mogelijk was. In de loop der jaren nam het aantal toeristen dat hun weg vond naar Bali toe en in de jaren 30 liep dat aantal op tot in de duizenden toeristen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam er abrupt een eind aan de groeiende toeristische sector op Bali door de Japanse bezetting. De Balinese strijdkrachten bleven echter niet bij de pakken zitten en vochten als een blok voor hun vrijheid. Het was uiteindelijk in 1949 dat Nederland de soevereiniteit van het gehele land Indonesië erkende. Zo werd Bali weer een provincie van de onafhankelijke Republiek Indonesië en kon het in alle rust en vrede weer toeristen ontvangen.

Wat volgde was de bouw van een internationale luchthaven in Tuban, een stijging van het aantal hotelkamers tot ruim 25.000 kamers en de bouw van goedkopere accommodaties. Bali werd toegankelijk voor iedereen en sindsdien vinden toeristen van over de hele wereld hun weg naar deze veelzijdige vakantiebestemming. En voor een Bali reis heb je sinds 2015 geen visum meer nodig, dat schreef de krant De Standaard. Het was de toenmalige president Joko Widodo die besliste dat Belgische toeristen 30 dagen in Indonesië mogen blijven zonder een visum. Naar Bali reizen is dus nog eenvoudiger dan voorheen! Neem dus snel een kijkje in de reizen Bali of reizen Indonesië van TravelBird en wie weet zit jij binnenkort in het vliegtuig richting dit geliefde vakantieoord.

Meer tempels dan huizen

In totaal telt Bali 9 grote tempels maar daarnaast vind je er nog duizenden.

De 9 grote tempels, waaronder de moedertempel Besakih, staan strategisch verspreid over het eiland zodat ze Bali kunnen beschermen tegen het kwaad.

Tijdens een reis Bali kan je niet alle tempels bezoeken, sowieso zou dit al een onmogelijke opdracht zijn als je bedenkt dat elk dorp minimaal 3 tempels telt. De tempels dienen dan ook als een ontmoetingsplek tussen goden en de bevolking van Bali. Door het jaar heen vinden er tal van festivals plaats waarbij de lokale inwoners een offer brengen aan hun goden. Als je dus een beetje afwijkt van de toeristische paden heb je misschien wel het geluk om zo'n offerfestival bij te wonen. Elke tempel heeft een geboortedag en die vindt om de 270 dagen plaats, grote kans dus dat je net tijdens jouw vakantie Bali een heuse volksviering zult meemaken. Zorg er altijd voor dat je een sarong, een soort wikkelrok, bijhebt om een tempel ofwel een pura te bezoeken. Als je benen netjes verstopt zijn onder de sarong ben je klaar om de pracht van de tempels te bezoeken. Wist je trouwens dat alle tempels gebouwd zijn op een lijn die van de zee naar de bergen loopt? En dat het heiligste deel van de pura het dichtst bij de berg ligt? Een ander leuk weetje is dat de tempels in het algemeen bestaan uit 3 delen: een voorgedeelte, een binnenhof en het binnenste. Dat laatste is het meest heilige gedeelte van de tempel. Ook heeft elke tempel een gespleten toegangspoort. Deze symboliseert de kosmische berg die wordt gesplitst door de negatieve en positieve krachten van het universum.

Tot slot geven we je graag mee dat de 9 belangrijkste tempels op Bali omschreven worden als de kahyangan jagat pura's. De moeder van alle tempels is de Puru Besakih, gelegen op de wand van de vijfde hoogste berg van Indonesië. Tijdens de vulkaanuitbarsting in 1963 bleef de moedertempel ongedeerd waardoor de locals nog meer waarde begonnen te hechten aan deze pura. Ook de Pura Ulun Danu Bratan behoort tot de grote negen en is een van de mooiste tempels op Bali. De tempel ligt aan de rand van het meer Bratan en is gebouwd op een klein schiereilandje. Als je een foto neemt van deze pura lijkt het zelfs alsof de tempel op het water drijft.

Betoverende landschappen

Rijstvelden, vulkanen, bergen, meren en zandstranden: tijdens een vakantie Bali zie je het allemaal.

Een vulkaan beklimmen? Op Bali zijn bijna alle vulkanen - ook de actieve - te beklimmen. Begin wel niet aan de klim zonder een deskundige gids die je op weg helpt.

Je wilt naar Bali reizen en je hebt zin voor avontuur? Dan moet je zeker een van de vele vulkanen die Bali telt beklimmen. Een absolute aanrader is de vulkaan Agung die tevens de vijfde hoogste berg van Indonesië is. Deze berg heeft het uiterlijk van een maanlandschap en is dus heerlijk om over te wandelen. Afhankelijk van jouw wensen kan je verschillende routes volgen die variëren in zwaarte en tijdsduur. Meestal start je de tocht 's nachts zodat je niet hoeft te vechten tegen de warme temperaturen. Maar de belangrijkste reden om in het donker te klimmen, is dat je 's ochtends kunt genieten van een spectaculaire zonsopgang. Maar Moeder Natuur heeft nog meer te bieden! Zo zijn er ook vier prachtige meren op het eiland terug te vinden. Dat zijn de meren van Bratan, Buyan, Tamblingan en Batur, het grootste meer op Bali. En dan zijn er natuurlijk nog de rijstvelden die zo typerend zijn voor Zuidoost-Azië. Al eeuwenlang zijn de inwoners van Bali de grote sterren als het over irrigatie gaat. Dankzij de goed uitgewerkte manieren kunnen de Balinezen hun koffie- en theeplantages, fruit- en groentevelden en rijstvelden van voldoende water voorzien. Wil je eens een rijstveld van dichtbij zien? Ga dan naar de regio's Tirta Gangga, Jatiluwih en Sidemen. Volgens kenners zie je hier de mooiste rijstvelden. Aan bergen en velden geen gebrek, en hetzelfde geldt voor stranden. Het helderblauwe water langs de vele stranden nodigt uit tot een rondje snorkelen, een uurtje duiken of een namiddagje surfen. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wat zijn de mooiste stranden van Bali? Dat zijn zonder twijfel Kuta Beach, Echo Beach en Batu Belig Beach. Ook als het er heel druk is, kan je op deze stranden toch nog heerlijk genieten van de frisse zeebries en de wuivende palmbomen. Wie weet ontdek jij tijdens jouw Bali vakantie wel nog onontdekt stukje strand?

De 5 hotspots van TravelBird

Je gaat naar Bali reizen, maar wat mag je zeker niet missen tijdens jouw bezoek?

Tempels, rijstvelden en stranden: sowieso zal je deze toppers niet overslaan tijdens jouw reis naar Bali. Maar denk ook eens na over de volgende bijzondere plekjes, gerechten en gebeurtenissen op Bali.

  • Naar Bali reizen zonder de waterpaleizen van Tirtagangga en Taman Ujung te zien? Neen, dat kan niet! Beide paleizen zijn pareltjes die gebouwd werden in opdracht van de koning van Karangasem. Het water zou er heilig zijn, maar eigenlijk moet je er gewoon heen om de unieke sereniteit die er hangt te ervaren.

  • Op Bali vind je diverse warmtebronnen waarin je heerlijk in kunt baden. Enkele voorbeelden zijn de Air Banjar Hot Springs en de Toyo Devasya Hot Springs. Net zoals andere warmtebronnen ter wereld zou het water hier een helende werking hebben.

  • Voor mij een Babi Guling graag. Tijdens een vakantie op Bali kan je er niet aan onderuit en moet je geroosterd varken aan het spit uitproberen. De vulling bestaat uit een bonte mix van specerijen en het vlees krijgt een extra toets dankzij het koejitsap. Nog wat rijst en groenten erbij, en smullen maar!

  • En als je nu eens een hele dag stil zou zijn? Op Bali kan het tijdens de Nyepidag die ergens in maart of april plaatsvindt. Op deze dag is het overal op Bali stil en donker, en dat om het nieuwe jaar op de Sakakalender in te zitten. Ook is het niet mogelijk om op die dag te vliegen van en naar Bali.

  • Naar Bali reizen om tussen de aapjes te wandelen? Graag! Trek naar het apenbos Mandala Wisata Wenara Wana waar de aapjes net zoals de bomen en de tempels in het park als heilig worden beschouwd. Behandel de beestjes dus met het nodige respect. Van de bomen worden trouwens vaak maskers gemaakt die gebruikt worden tijdens ceremonies.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter