Jochem-zweden

Ik ben Jochem Leusink 25 jaar en ik ben gek op reizen en schrijven over reizen en alles wat daar mee te maken heeft. Het liefst zou ik zelf een keer een reisblog beginnen maar tijd houdt mij tegen.

Life hacks, wie kent ze niet tegenwoordig. Ook voor het inpakken van je koffer zijn er verschillende hacks te bedenken, want je koffer inpakken kan een stressvolle aangelegenheid zijn. Heb je alles wel bij je? En past het allemaal in je koffer? Met deze zeven ruimtebesparende inpakhacks kun je gegarandeerd meer kwijt in je koffer of reistas.

Inpak hack 1 – Gebruik lenzenpotjes voor cosmetische producten

Vloeistoffen zijn vaak een struikelblok bij het inchecken. Dat komt mede doordat de dames graag hun make-up mee willen nemen op reis en de heren hun wax of gel. Die vloeibare producten worden namelijk vaak verkocht in potjes van meer dan 100ml. Voor een weekendje of een kort weekje weg heb je echt niet zoveel nodig. Vooral voor kortere tripjes is deze hack met een lenzenpotje dus ideaal. Zo’n potje leent zich uitstekend om kleine hoeveelheden wax, gel of make-up te vervoeren in de handbagage. Als je lenzen draagt, dan heb je vast al wel een lenzenpotje. Anders kun je deze voor een zacht prijsje kopen bij een opticien.

zo-pak-je-efficient-je-toilettas-in_05

© travellab.nl

Inpak hack 2 – Gebruik je schoenen om spullen in op te bergen

Als er iets veel ruimte inneemt in een koffer dan zijn het wel schoenen. Maar gelukkig passen er ook spullen in je schoenen! Waarom zou je daar dan geen gebruik van maken? Van iPods tot sokken en van compact camera’s tot sieraden, afhankelijk van je maat en soort schoenen past er vaak meer in dan je denkt.

Inpak hack 3 – Gebruik dikke sokken om breekbare spullen in op te bergen

Met bagage wordt vaak omgegaan alsof er geen breekbare spullen in kunnen zitten. Als je bagagemedewerkers soms ziet gooien met koffers en tassen dan kun je je voorstellen dat het nog wel eens voorkomt dat parfumflesjes of andere breekbare spullen het niet overleven. Gebruik daarom een dik paar sokken om je parfum of andere spullen van glas in op te bergen. Zo heb je meteen een goede reden om de door je oma gebreide sokken weer eens uit de kast te halen.

Inpak hack 4 – Vouw je kleding niet op maar rol je kleding op

Deze hack heb ik zelf echt omarmd. Zeker als ik op een trip ga met bijvoorbeeld Ryanair, en ik geen zin heb om extra te betalen voor een “normaal” stuk bagage, is deze hack mijn redding. Door kleding op te rollen bespaar je echt ruimte. Bovendien kreuken je bloesjes, overhemden en T-shirts hierdoor minder snel. Probeer het zelf, het werkt echt!

travel-hacks-4

© iSTOCK

Inpak hack 5 – stop de zwaarste spullen zo dicht mogelijk bij de wieltjes

Door het gewicht op de juiste manier te verdelen in je koffer, zorg je ervoor dat de koffer makkelijker en soepeler rijdt. Stop alle zware spullen dus zo dicht mogelijk bij de wieltjes. Op die manier leunt het gewicht op de onderkant van de koffer waar de wielen zitten. Daardoor rolt de koffer aanzienlijk soepeler en valt hij minder snel om als er iemand tegen aanloopt!

Inpak hack 6 – Gebruik een pillendoosje voor je sieraden

Als je al een pillendoos hebt omdat je zelf regelmatig medicatie moet slikken, dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat je dat pillendoosje daarvoor gaat gebruiken. Maar dat had je zelf ook al wel bedacht. Voor nog geen 3 euro koop je een nieuw doosje waarvan de opbergbakjes zich uitstekend lenen om je sieraden in op te bergen als je op reis gaat!

travel-hack-6

© iSTOCK

Inpak hack 7 – Neem altijd wat bubbeltjesfolie/noppenfolie mee in je koffer

Deze hack is vooral voor de koopjesjagers onder ons, en geloof me, zo zijn er velen als je op vakantie gaat. Bijna iedereen koopt tijdens een trip wel iets nieuws voor zichzelf. Zeker als het bijvoorbeeld om een nieuwe laptop, tablet of telefoon gaat, is het ideaal om wat noppenfolie mee te hebben. Dan kun je namelijk de doos die om het product zit achter laten en je nieuwe speeltje in noppenfolie wikkelen. Bespaart super veel ruimte!

Meer hacks? Check dan dit artikel eens.