39 aanbiedingen

Last Minute Reizen

Pluk de dag! Jij bent avontuurlijk, spontaan en reislustig? Dan is last minute reizen iets voor jou! Laat je verleiden door wat TravelBird te bieden heeft.
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
39 aanbiedingen
Filters Verwijder

Ben jij niet het type dat maanden op voorhand een vakantiebestemming vastlegt? Hang je misschien af van reisgenoten of weet je nog niet precies wanneer je vrije dagen hebt?

Maar je bent ook niet van plan je meer dan verdiende vakantiedagen thuis in de zetel door te brengen, dat snappen we best. Dan zijn last minute reizen voor jou het geknipte antwoord. Spontane reisjes maken het leven niet alleen wat avontuurlijker! Er zijn tal van redenen om de beslissing even uit te stellen. De meest voor de hand liggende is natuurlijk het weer. Elke zomer wordt opnieuw duidelijk dat dit een grote factor is. Laat het mooie weer op zich wachten? Dan willen meer en meer mensen ontsnappen naar een of ander zuiders strand. De Middellandse Zee, voor bijvoorbeeld een Last Minute Spanje of Italië, is in dat geval altijd weer een populaire bestemming. Wat jouw reden ook is om een lastminutevakantie te boeken, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Wie weet tik je nog ergens goedkope vliegtickets op de kop, of wil een hotel in jouw droombestemming toch ook graag die laatste lege kamers voor een spotprijsje aan je kwijt? Wie nog avontuurlijker is ingesteld springt zonder enig plan in de auto, tentje in de koffer, en ziet wel waar het toeval hem brengt. Geen rijbewijs of liever geen hele dag achter het stuur? Dan kan je misschien op de luchthaven zelf een last-second ticket boeken. Er bestaan zelfs apps die je het avontuurlijke pad op sturen door beschikbare vliegtickets vanaf een luchthaven in jouw buurt te tonen. Vertrekkend binnen minder dan 24 uur, uiteraard. Maakt de bestemming toch wat meer uit, of wil je toch iets beter weten waar je aan toe bent, dan kan je natuurlijk altijd even in het aanbod van TravelBird kijken. Wegdromen is altijd leuk, maar als je die zalige strandvakantie of dat perfecte weekendje dan ook nog echt kan boeken is het helemaal feest!

Een lastminutevakantie, wat is dat?

Een eenduidig antwoord op die vraag lijkt niet te bestaan.

Op zoek naar een definitie stuit je op verschillende meningen en vooral op veel onduidelijkheid.

Van Dale geeft de volgende definitie: “op het laatste moment geboekte reis”. Ook dat is redelijk vaag natuurlijk. Volgens sommigen gaat het om reizen die geboekt worden minder dan een week voor het eigenlijke vertrek. Anderen zien het wat ruimer, en beweren dat het gaat om vakanties met een vertrekdatum 4 tot 6 weken vanaf de datum van boeken. En wat voor trips worden het vaakst last minute geboekt? Hierbij moeten we ons vooral bewust zijn van het grote verschil tussen hetgeen reislustige zielen opzoeken op het internet - wat surfen, een reisplan maken, een vaag idee omtoveren tot iets concreter - en hetgeen uiteindelijk wordt geboekt.

De zoektocht op het internet en het boeken zelf zijn immers twee verschillende dingen, zo stelt het Amerikaanse SKIFT, een van de grootste marketing- en onderzoeksbureaus in de reisindustrie. Zo zoekt een derde van de Europese reizigers bijvoorbeeld online naar lastminutevakanties van 12 dagen of langer, maar worden uiteindelijk in 73% van de gevallen toch korte reisjes van 1 tot 3 dagen geboekt, voor bijvoorbeeld een Last Minute Nederland of Frankrijk. Zou het dan toch zo zijn dat we graag wat wegdromen online?

De Belgen en last minute reizen

Hoe zit het eigenlijk met onze landgenoten?

Weten we met z’n allen graag lange tijd op voorhand waar we heen gaan? Of gaan we toch liever last minute reizen?

Het is natuurlijk interessant om te weten wat de gemiddelde Europeaan doet. Nog liever echter nemen we het reisgedrag van de Belgen even onder de loep. Wie zich er wat in verdiept merkt een verschil op, afhankelijk van het type vakantie. Als het op vliegvakanties aankomt, zijn we niet echt spontane reizigers, zo blijkt. In 2014 zocht Weekend Knack het uit. De conclusie? Slechts 13% van de Belgische reizigers boekt af en toe last minute een vliegticket, slechts 1% doet dat altijd minder dan 2 weken voor vertrek - zo definieert Knack immers een last minute. Gaat het over hotelovernachtingen voor bijvoorbeeld een hotel Gent, Brussel of Amsterdam, dan durven we al wat langer te wachten voor we boeken. En jij? Ga jij soms voor het avontuur, of geniet je net van het zorgvuldig plannen van de hele reis?

Enkele tips

Laat je verrassen door wat op je pad komt, en houd niet vast aan vooropgestelde plannen of ideeën.

Wie overweegt om te gaan last minute reizen, moet er natuurlijk rekening mee houden dat niet elk van zijn specifieke wensen in vervulling zal gaan. De boodschap is: flexibel zijn.

Wil je naar de zon, en maakt het niet heel erg veel uit in welk zuiders kustoord je terecht komt? Heb je een periode in je hoofd, maar geen specifieke reisdatum? En maakt het je niet uit om ‘s nachts en tijdens de week te vliegen? Dan ben je de perfecte kandidaat voor een spontaan reisje. Kies voor een spontane Denemarken vakantie, reis af naar Maleisië of maak een rondreis in de Verenigde Staten! Ook is het een goed idee om verschillende luchthavens met elkaar te vergelijken. Vind je niet wat je zoekt vanaf Zaventem of Charleroi, kijk dan eens of je geen mooie aanbieding vindt vanaf Eindhoven of Düsseldorf. Het is voor jou misschien niet eens zo veel verder rijden naar een van deze vliegvelden, en je krijgt er zo opeens tal van opties bij! Reis je buiten de Belgische, Nederlandse en Duitse schoolvakanties en buiten het hoogseizoen, dan wordt het helemaal interessant. De prijzen zakken dan immers gevoelig, waardoor jij zonder (geld)zorgen last minute kan boeken.

Heb je na wat klikken een gedroomde lastminutevakantie gevonden? Doe dan ook even een praktische check. Zal de reis je buiten Europa brengen? Kijk dan even goed na of je paspoort nog lang genoeg geldig is. Wordt het een echte verre bestemming? Informeer je dan ook over een visum en eventuele noodzakelijke inentingen. Vaak moet je deze meer dan een week voor vertrek krijgen, houd daar dus rekening mee. We zouden immers niet willen dat je voor onaangename verrassingen komt te staan!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter