Autoreis door veelzijdig Normandië & Bretagne

Frankrijk, Normandië & Bretagne: Roz-sur-Couesnon, Lamballe, Douarnenez

Uniek

Alleen bij ons te boeken

Cap Fréhel

Camaret-sur-mer

Route van de reis (c) map created by Travellerspoint

Le Mont Saint-Michel

Normandië

St. Malo

Les Quatre Salines, Roz-sur-Couesnon

Les Quatre Salines, Roz-sur-Couesnon

Les Quatre Salines, Roz-sur-Couesnon

Les Quatre Salines, Roz-sur-Couesnon

St. Malo

Bretagne

Erquy

Lamballe

Manoir des Portes, Lamballe

Manoir des Portes, Lamballe

Manoir des Portes, Lamballe

Manoir des Portes, Lamballe

Saint-Brieuc

Perros-guirec

Armorique NP

Perros-guirec

Le Clos de Vallombreuse, Douarnenez

Le Clos de Vallombreuse, Douarnenez

Le Clos de Vallombreuse, Douarnenez

Camaret-sur-mer

Douarnenez

Douarnenez

Roadtrip langs pittoreske parels in het fraaie Noordwest-Frankrijk

De onderstaande route is een voorgestelde route langs de hoogtepunten van de regio. De hotelnachten staan vast, maar verder heb je alle vrijheid om de perfecte roadtrip samen te stellen.

Voorgestelde route bij 5 nachten:

Dag 1: Roz-sur-Couesnon (Utrecht: ca. 765 km, Brussel: ca. 600 km)

Stap in je eigen auto en begeef je naar het magische Mont Saint-Michel. Dit bijzondere eiland staat op de Werelderfgoedlijst. De Mont-Saint-Michel heeft het grootste getijdenverschil van Europa. Vergaap je aan dit bijzondere schouwspel vanaf de voetgangersbrug. Hoogtepunt is de abdij van Mont-Saint-Michel en zijn indrukwekkende klooster. Je overnacht 2 nachten in Les Quatre Salines, incl. ontbijt.

Dag 2: Roz-sur-Couesnon
Geniet nog even van je ontbijt voor je de oude piratenstad Saint-Malo gaat ontdekken. Maak een bijzondere wandeling over de 2 kilometer lange stadsomwalling met aan de ene kant de smalle straatjes van de stad en aan de andere kant het fraaie uitzicht over de haven, de forten en het strand.

Dag 3: Mont-Saint-Michel - Lamballe (ca. 98 km)
Na het ontbijt navigeer je door het groene binnenland naar Lamballe. Wie tijd over heeft moet zeker even een stop maken bij Avranches. Dit plaatsje is na de Tweede Wereldoorlog volledig gerestaureerd en herbergt enkele prachtige bezienswaardigheden, zoals het gedenkteken voor de Amerikaanse generaal Patton. Voor nog meer geschiedenis blijf je langs de kust, daar vind je verschillende musea over Operation Overlord en de landing op de D-day stranden. Je verblijft 1 nachten in Le Manoir Des Portes, inclusief ontbijt.

Dag 4: Lamballe - Douarnenez (ca. 160 km)
Rijd via het binnenland naar het westen, richting de kust naar het pittoreke Douarnenez. Dit stadje telt maar liefst vier havens voorzien met levendige kades. Proef de zilte zeelucht door een wandeling te maken bij Plomarch, een schitterende baai. De wandeling voert langs oude vissershuisjes, langs Romeinse overblijfselen en eindigt bij het prachtige strand Ris. Je overnacht 2 nachten in Clos de Vallombreuse, incl. ontbijt.

Dag 5: Douarnenez
Waag bij laag water de oversteek naar het eiland Tristan, een nationaal park met bijzondere vegetatie en een exotische botanische tuin. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht op Douarnenez en de baai.

Dag 6: Terugrit naar huis (Utrecht: ca. 1058 km, Brussel: ca. 902 km)

Vanaf Douarnenez rijd je door het rustieke Noord-Frankrijk terug naar huis.

Nog even bedenktijd?

Neem voor slechts € 25 een optie op de gewenste reisdata.

  • Voor € 25 neem je een optie op jouw reisdatum of -data, totdat onze aanbieding verloopt.
  • Wanneer je besluit tot aanschaf over te gaan, wordt het geld in mindering gebracht op het totaalbedrag. Zo niet, dan wordt het geld als tegoed aan je Secret Escapes-account toegevoegd.

Belangrijk! Dit is geen aanbetaling, complete of gegarandeerde boeking. Een optie zorgt er alleen voor dat tijdens de bedenktijd niemand anders de aanbieding wegkaapt. Secret Escapes is niet aansprakelijk voor ontstane kosten in het geval dat de gewenste data niet beschikbaar zijn en je reservering opgeheven wordt.

Zie de algemene voorwaarden en onze FAQ voor meer informatie.