Roadtrip door Normandië: van D-Day tot oude kastelen

Frankrijk: Le Havre, Arromanches-les-Bains en Courtils

Uniek

Alleen bij ons te boeken

Les Villas d'Arromanches, Aroomanches-les-Bains

Normandië

Route van de reis (c) map created by Travellerspoint

Etretat

Le Havre

Novotel Le Havre Centre, Le Havre

Novotel Le Havre Centre, Le Havre

Novotel Le Havre Centre, Le Havre

Novotel Le Havre Centre, Le Havre

Normandië

Honfleur

D-day strand

Les Villas d'Arromanches, Arromanches-les-Bains

Les Villas d'Arromanches, Arromanches-les-Bains

Les Villas d'Arromanches, Arromanches-les-Bains

Les Villas d'Arromanches, Arromanches-les-Bains

Arromanches

Mont St. Michel

Normandië

Manoir de la Roche Torin, Courtils

Manoir de la Roche Torin, Courtils

Manoir de la Roche Torin, Courtils

Manoir de la Roche Torin, Courtils

Manoir de la Roche Torin, Courtils

Mont St. Michel

Tien eeuwen historie in pittoresk Normandië

De onderstaande route is een voorgestelde route langs de hoogtepunten van de regio. De hotelnachten staan vast, maar verder heb je alle vrijheid om de perfecte roadtrip samen te stellen.

Voorgestelde route bij 7 nachten:

Dag 1: Thuis – Le Havre (Utrecht: ca. 566 km, Brussel: ca. 402 km)
Stap in je eigen auto en rijd naar het inspirerende Normandië, een streek vol geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Je verblijft 2 nachten in Hotel Novotel Le Havre Centre Gare, inclusief ontbijt.

Dag 2: Le Havre
Het centrum van Le Havre staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Tijdens een wandeling door de stad merk je al snel waarom. Veel historische gebouwen zijn op bijzondere wijze gerenoveerd door architect Auguste Perret. Een kleine wandeling langs de haven brengt je naar de kust van het Kanaal. Onderweg kom je tal van musea tegen. Laat je overweldigen door impressionistische schilderijen in het museum voor moderne kunst en breng een bezoek aan het natuurhistorisch museum. ‘s Avonds kun je, onder het genot van een glas wijn en een uitzicht over de jachthaven, alle indrukken laten bezinken.

Dag 3: Le Havre – Arromanches-les-Bains (ca. 119 km)
Laat de stad achter je en bereid je voor op de ongelofelijke en ontroerende indrukken die je bij Arromanches-les-Bains kunt opdoen. Je verblijft 2 nachten in Hôtel Les Villas d'Arromanches, inclusief ontbijt. 

Dag 4: Arromanches-les-Bains
Juni 1944 – de geallieerde troepen landen op de stranden van Normandië. Arromanches-les-Bains is het epicentrum van de gebeurtenissen op D-Day. Je verblijft tussen de legendarische stranden Omaha Beach en Utah Beach, talloze musea, gedenkplaatsen en begraafplaatsen waar de gevallen soldaten rusten. Wil je nog verder terugreizen in de tijd, bezoek dan het nabijgelegen Caen. Hier bevinden zich magische gebouwen als de romaanse abdijen Abbaye aux Hommes en Abbaye aux Dames.

Dag 5: Arromanches-les-Bains – Courtils (ca. 120 km)
Je sluit de reis af in een 16e-eeuws sprookjeskasteel, omgeven door een groen park. Maak je op voor een laatste dosis cultuur of natuurschoon. Op 60 minuten rijden bevinden zich de universiteitsstad Rennes, evenals het UNESCO-Werelderfgoedstuk Mont Saint-Michel, een rotsig eilandje met daarop een indrukwekkende abdij. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het natuurpark Normandie-Maine. Vooral de kloof van Arthour en de watervallen van Mortain vormen hier een aanblik om nooit te vergeten. Je verblijft 2 nachten in Manoir de la Roche Torin, inclusief ontbijt.

Dag 6: Courtils
Geniet van je verse ontbijt, met uitzicht op het sprookjesachtige Mont St. Michel. Gedurende de dag heb je alle tijd om deze schitterende abdij te bezoeken of bezoek de bruisende havenstad Granville (circa 40 minuten rijden). Voel in de avond de sereniteit en rust die dit landhuis uitstraalt en proef de wijnen op de kaart van het hotelrestaurant, terwijl de zon ondergaat.

Dag 7: Courtils – thuis (Utrecht: ca. 789 km, Brussel: ca. 615 km)
Na een reis vol onvergetelijke impressies rijd je terug naar huis.

Nog even bedenktijd?

Neem voor slechts € 25 een optie op de gewenste reisdata.

  • Voor € 25 neem je een optie op jouw reisdatum of -data, totdat onze aanbieding verloopt.
  • Wanneer je besluit tot aanschaf over te gaan, wordt het geld in mindering gebracht op het totaalbedrag. Zo niet, dan wordt het geld als tegoed aan je Secret Escapes-account toegevoegd.

Belangrijk! Dit is geen aanbetaling, complete of gegarandeerde boeking. Een optie zorgt er alleen voor dat tijdens de bedenktijd niemand anders de aanbieding wegkaapt. Secret Escapes is niet aansprakelijk voor ontstane kosten in het geval dat de gewenste data niet beschikbaar zijn en je reservering opgeheven wordt.

Zie de algemene voorwaarden en onze FAQ voor meer informatie.