Single reizen

Als single reizen? Het kan zeker! Het is zelfs heel erg leuk, verrijkend en bevrijdend. Vind bij TravelBird alle aanbiedingen met eenpersoonskamers!

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
33 aanbiedingen
In het postmoderne tijdperk waarin we leven is alleen op reis gaan niet meer enkel voor mensen zonder vrienden. Meer zelfs, het is voor veel mensen een bewuste keuze voor een unieke ervaring!

Hoe vaak zeggen we niet dat we even tijd voor onszelf gaan nemen? En hoe vaak komt het er dan effectief van? En als het er dan uiteindelijk van komt, hoe onbezorgd is dat moment dan? Is er werkelijk niemand die je stoort? Staat je smartphone uit en slaag je erin even helemaal alleen met jezelf te zijn? Als je hierop volmondig ja kan antwoorden, ben je wellicht een geval apart, want ondanks het goede voornemen, slagen weinig mensen erin om een moment volledig voor zichzelf te houden. Er is altijd wel nog dat beetje stress dat achterblijft, die paar kleine bekommernissen van werk, studies of gezin die in je achterhoofd blijven spoken. De perfecte oplossing om je volledig van die stress te ontdoen en het ultieme moment met jezelf te beleven is door alleen op reis te gaan. Single reizen is hot en duidelijk een kind van onze maatschappij waar je de lat voor jezelf steeds hoger moet leggen. Knack schrijft zelfs dat alleen reizen misschien wel dé trend van 2015 is, want maar liefst 6 op 10 Belgen houden van single reizen. De Belg ontsnapt dus niet aan de intense lokroep van het avontuur!

Alleen op reis

Hoera! Leve het bevrijdende gevoel dat je krijgt wanneer je de dagelijkse sleur achter je laat en puur kiest voor jezelf en ontspanning!

So lonely, so lonely, so lonelyyyy! Krijg je ook zo'n bevrijdend gevoel als je luidkeels meezingt met The Police? Beeld je dan maar eens in hoe bevrijdend het is om gewoon een paar dagen op je eentje de wereld te verkennen.

Want dat is het voor velen, een bevrijding. Hele dagen vastgekluisterd zitten achter een computerscherm maakt mensen uitgeblust. Dan is er dringend nood aan een uitlaatklep en wat is het tegenovergestelde van stilzitten? Avonturen beleven natuurlijk! Een avontuur kan je heel letterlijk nemen door als Indiana Jones de jungle in te trekken en onbekende oorden te verkennen. Madagascar is bijvoorbeeld een land dat geliefd is bij soloreizigers, maar waar het toerisme eerder beperkt is. Begint het je te duizelen bij de gedachte aan dit niveau van avontuur? Dan zijn er nog opties in overvloed voor single reizen. Een avontuur kan immers ook erg dicht bij huis. Op je eentje een geïnspireerde reis maken kan evengoed gewoon aan de kust, of ergens in de bossen van de Ardennen. Wil je toch wat verder van huis? Probeer dan eens alleen een nieuwe stad te ontdekken tijdens een boeiende citytrip. Hoe fascinerend is het om in je eentje een gigantische stad als New York te verkennen? Denk maar aan alle mensen die je kan leren kennen in een stad die nooit slaapt. Berlijn is bijvoorbeeld een stad in Europa waar artistieke jongelingen elkaar ontmoeten en zo zijn er nog veel meer! Als je er een kaart van de wereld bijneemt, zie je dat de mogelijkheden om alleen op vakantie te gaan enorm uiteenlopend zijn. Weet je niet direct waarheen, raadpleeg dan een website als die van TravelBird, waar alle reizen die geschikt zijn om alleen te beleven handig gebundeld staan op een pagina. Ontdek zo zelf waar jij even wil ontsnappen aan de dagelijkse sleur.

Bovendien is alleen reizen voor iedereen een bevrijding, ongeacht leeftijd, afkomst of geslacht. Vrouwen schrikken misschien een beetje terug van het idee om alleen een vreemd land te verkennen. Niet alle landen of culturen in de wereld zijn immers even vrouwvriendelijk. Toch zijn er meer dan voldoende bestemmingen waar je als vrouw veilig en zonder zorgen alleen kan reizen. Scandinavië, Canada en Nieuw-Zeeland zijn perfecte bestemmingen met adembenemende natuur en gezellige steden waar je als vrouw probleemloos heen kan reizen. "Who run the world? Girls!" zong een erg wijze vrouw ooit eens. Laten we dat gedachtegoed vooral koesteren.

Into the wild

Op ontdekkingstocht weg van alle beschaving, helemaal één met de natuur.

Zeg voor een paar dagen of weken vaarwel tegen de luxe van het dagelijkse leven en beleef een unieke natuurreis op je eentje. Doordat je alleen bent, is de beleving des te intenser!

Het verhaal van Chris McCandless werd beschreven in een boek, maar werd vooral bekend door de film "Into the Wild" met machtige muziek van Eddie Vedder. Misschien wordt het wel jouw inspirerende soundtrack voor een single vakantie. Het is verbazingwekkend hoe hevig de aantrekkingskracht van de natuur op iemand kan inwerken. Sommige landschappen zijn zo intens mooi dat ze je visie op het leven helemaal kunnen veranderen. Denk aan de machtige Grand Canyon, de ijspracht van Alaska, de parelwitte Thaise stranden, een safari in Zuid-Afrika of de Nepalese bergen. Stuk voor stuk zijn het wonderen van de natuur die je niet kunt ontdekken zonder te reizen en die je dieper doen nadenken. Het felle contrast met ons dagelijkse leven geeft je de kans om alles in een nieuw perspectief te plaatsen. Een intense natuurreis is daarom een heel goed idee voor wie alleen met vakantie gaat. Probeer tijdens je reis ook in de natuur te overnachten. Controleer natuurlijk eerst of het veilig is, maar een overnachting in de openlucht op het strand, in een echte iglo of een tentje in een nationaal park is een echte aanrader!

Alleen is sociaal

Vreemd wordt vriend als je alleen op reis gaat!

In je eentje op reis gaan dwingt je soms om nieuwe contacten te leggen. Zo ontstaan spontane en onverwachtse vriendschappen over de hele wereld!

Je zou niet de eerste zijn die de liefde van z'n leven leert kennen op reis. Een onderzoek in Nederland heeft zelfs uitgewezen dat ongeveer 32 % van de mensen hun partner leert kennen tijdens het uitgaan, op vakantie of tijdens recreatie. Als je op zoek bent naar een exotische romance, doe je er dus niet slecht aan om veel te gaan feesten of om veel recreatieve activiteiten te ondernemen op vakantie. Maar natuurlijk gaat nieuwe mensen leren kennen over meer dan enkel liefde. Een gewone vriendschap of zelfs een kort gesprek tijdens een eenmalige ontmoeting kunnen sociaal verrijkend zijn. En contact leggen gaat gemakkelijk als je alleen bent. Als je 's ochtends een kop koffie zit te drinken in een gezellige koffiebar, als je hulp nodig hebt bij het ontcijferen van een kaart of als je een machtige foto van jezelf wil bij een van de prachtige landschappen die je doorkruist. Zeker als je landen bezoekt die erg populair zijn bij mensen die single reizen, kan je je ervaringen delen met lotgenoten van alle hoeken van de wereld. Geliefd door soloreizigers zijn onder meer Thailand, Australië en de Verenigde Staten, niet toevallig drie landen waar je met je rugzak door de ongerepte natuur je weg baant. Laat je inspireren door de natuur, de cultuur en vooral de mensen die je pad kruisen. Enkel door overal ter wereld vrienden te maken, word je een echte wereldburger!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter