40 aanbiedingen

Vakantie België

Twee woorden: vakantie België. Tuurlijk gaan die samen, dat weten wij bij TravelBird al lang! Ons eigen land is verrassend, veelzijdig en verleidelijk.
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
40 aanbiedingen
Filters Verwijder

Niets is zo leuk als een vakantie in eigen land! België mag dan maar 30.528 km² groot zijn, de verscheidenheid is immens.

Geen land zo klein en divers als ons eigen land. In het westen vind je een lange kuststrook waar een tiental kustgemeenten je uitnodigen tot een leuke strandvakantie. In het uiterste zuiden liggen de Ardennen waar je de tofste bosvakanties doorbrengt. De vele Belgische wegen voeren je dan weer naar een van de vele steden. De ene stad is wat groter dan de andere, maar een voor een verrassen ze op hun eigen manier. Stad, natuur en strand: in België vind je het allemaal! En daar stopt de verwennerij in eigen land niet, want ook op culinair vlak mogen we in onze handjes wrijven. Vooral op het vlak van snoepgoed blinken we uit en dan vooral met onze chocolade. Het water komt ons ook al in de mond als we denken aan Gentse cuberdons, de mattentaartjes uit de streek rond Geraardsbergen, de Luikse wafels en de Kortrijkse kalletaart. Werkelijk elke stad heeft wel een streekproduct om mee uit te pakken, want in totaal telt België maar liefst 213 erkende streekproducten. Deze regionale ingrediënten leiden natuurlijk tot lekkere gerechten. Klassiekers zijn biefstuk met frietjes, balletjes in tomatensaus en witloof met hesp. Maar het populairste Belgische gerecht is stoofvlees dat dankzij TV-kok Jeroen Meus zelfs een eigen dag kreeg. Sinds 2015 vieren we in België op 1 maart Nationale Stoofvlees-frietdag. Zet deze datum dus alvast op je kalender.

Zo lees je maar dat ons kleine Belgenland toch heel wat te bieden heeft. Nu is het enkel nog beslissen waar jouw volgende vakantie België heengaat. Een weekendje aan de kust, een vierdaagse in de Ardennen, een van de wellnesshotels in West-Vlaanderen of Oost-Vlaanderen of toch maar een citytrip in Antwerpen? Neem een kijkje in het ruime aanbod van TravelBird en ontdek zo telkens weer een nieuw stukje België.

Plonzen in de Noordzee

Van De Panne tot Knokke-Heist: aan onze kust is het altijd fijn vertoeven!

Met een kustlijn van maar liefst 67 kilometer lang mogen we als Belgen niet klagen. Elk weekend kunnen we de auto of trein nemen richting een kustgemeente en onze longen vullen met de zilte zeelucht.

Wie denkt dat de kust enkel een bestemming is om heen te gaan in de zomermaanden, heeft het goed mis. Meer dan ooit heeft de Belgische kust een aanbod voor alle vier de seizoenen. Uit cijfers van Westtoer in 2016 bleek dat weekends en vakantieperiodes buiten het zomerseizoen steeds beter scoren en zelfs verantwoordelijk zijn voor twee derde van de omzet van het kusttoerisme. Ook trekt de kust meer en meer dagjestoeristen aan wat tijdens de zomermaanden van 2015 resulteerde in maar liefst 6,2 miljoen dagjestoeristen. Dat was een stijging van 5% met het jaar ervoor. Maar wat lokt ons precies naar onze kustgemeentes? Een pretpark als Plopsaland of SEA LIFE lokt natuurlijk veel gezinnen en elke kustgemeente doet ook een grote inspanning om leuke evenementen te organiseren. Denk daarbij aan het vuurwerk op het strand van Oostende dat jaarlijks doorgaat op elke maandag in juli en augustus. Ook in Middelkerke kan je jaarlijks terecht voor het stripfestival waar vele tekenaars jouw favoriete striphelden tot leven brengen. Ook als het minder weer is, kan je voldoende beleven aan onze Belgische kust. Zo kan je in Oostende naar Mu.Zee en in Nieuwpoort naar Westfront. En gelukkig is er de kusttram zodat je snel alle steden in een kunt bezoeken en niets hoeft te missen. In 2015 kende de kusttram een succesvolle zomer met maar liefst 4,1 miljoen reizigers. Daarmee is de kusttram een van de meest succesvolle openbare vervoersmiddelen aan onze kust. Zeker eens uitproberen dus tijdens je volgende bezoek aan De Panne, Middelkerke of Westende.

De natuur in

Trek je wandelschoenen aan en laat je betoveren door de natuur in eigen land

De (Vlaamse) Ardennen, de Westhoek, het Waasland, het Meetjesland, de Kempen, de Voerstreek en Haspengouw: Moeder Natuur kwam, zag en toverde België om in een paradijs voor natuurliefhebbers.

Van west naar oost en van noord naar zuid: tijdens je vakantie België stuit je telkens weer op een stukje natuur dat je volledig van je sokken blaast. Hieronder vind je een greep uit het ruime assortiment.

  • Het belangrijkste natuurgebied in België is natuurlijk de Ardennen met bekende plaatsen als Bastenaken, Bouillon, Chimay, Houffalize, La Roche-en-Ardenne, Malmedy, Saint-Hubert, Spa en Verviers. Een voor een zijn het heerlijke plaatsen om te vertoeven als je wilt genieten van de natuur. Gezellig wandelen of varen op de Lesse met een kano: in de Ardennen is het allemaal mogelijk.

  • De Vlaamse tegenhanger van de Ardennen zijn natuurlijk de Vlaamse Ardennen. Tussen al het groen rond Geraardsbergen, Ronse en Oudenaarde vind je de mooiste wandel- en fietsroutes. De belangrijkste fietsroute is natuurlijk die van de Ronde van Vlaanderen. Wanneer waag jij je aan de hellingen en kasseien die Vlaanderen al jaren berucht maken in de wereld der wielrenners?

  • Van de Ardennen trekken we naar het fruitland in Haspengouw. Het glooiende landschap kent een hoogtepunt in april en mei, wanneer duizenden bloesems de fruitgaarden kleuren. Als een ware Belg moet je dit natuurgebeuren dan ook zeker eenmaal met eigen ogen bewonderen.

  • Op naar de Kempen die je kan indelen in de Antwerpse en de Limburgse. Woestijnachtige zandgronden wisselen hier moeiteloos af met paarse heides en beekvalleien met landduinen. In deze regio vind je ook het Nationaal Park Hoge Kempen, het enige nationaal park van ons land. Trek ook naar de Lommelse Sahara, het Zilvermeer in Mol en ontdek de vele abdijen in de Antwerpse Kempen.

  • Als laatste geven we ook nog graag de Westhoek mee die in 2015 een half miljoen toeristen mocht verwelkomen. Dat blijkt uit cijfers van het provinciebedrijf Westtoer. De herdenking van de Eerste Wereldoorlog lokt jaarlijks toeristen van over de hele wereld naar Ieper en omstreken. Niet enkel de oorlog speelt een grote rol in de Westhoek. Ook de natuur nodigt uit tot een bezoekje, denk daarbij aan het Heuvelland en de IJzervallei.

Op citytrip in eigen land

Antwerpen, Leuven, Brugge, Gent, Brussel, Hasselt... een vakantie België gaat hand in hand met een citytrip in eigen land

Brugge is hot in Europa en mocht zich in 2015 met trots de vijfde populairste citytripbestemming binnen Europa noemen.

Dat bleek uit een ondervraging van de reisbeoordelingssite Zoover. Elk jaar mogen bezoekers woonachtig in de Benelux hun favoriete citytripbestemming kiezen. Hierbij wordt rekening gehouden met aspecten zoals cultuur, het nachtleven, hotelkwaliteit en de algemene sfeer. In 2014 en 2015 mocht Brugge zich trots de beste citytripbestemming in eigen land noemen. Op twee stond een citytrip Gent, op drie Leuven en Antwerpen en Brussel vervolledigden de top vijf. Ook op Europees vlak doet Brugge het zeer goed en wint het net niet van toppers zoals Krakau, Sevilla, Venetië en Wenen. Ben je op zoek naar een stad met een uitstekend hotel? Dan moet je in Gent zijn, want de studentenstad staat op nummer 1 in eigen land dankzij de mooie ligging en de kindvriendelijkheid van de hotels. Ook Leuven en Brussel scoren zeer goed op vlak van hotels. Had je al plannen komend weekend? Wat dacht je van een vakantie in eigen land? Neem vlug een kijkje in het uitgebreide aanbod van TravelBird en wie weet spendeer jij je volgende vakantie België wel in Gent of Brugge!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter