Verre reizen

TravelBird verrijkt je wereld met verre reizen. Maak kennis met nieuwe culturen, paradijselijke stranden, tropische regenwouden en eeuwenoude architectuur.

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
9 aanbiedingen
Op ontdekking in Vietnam, de big five spotten in Tanzania of de watervallen van Iguaçu bewonderen in Argentinië. De wereld ligt aan jouw voeten, aan jou om alles te verkennen!

Landen zoals Sri Lanka, Zuid-Afrika en Peru spraken lang tot onze verbeelding. Alleen mensen met veel geld konden dergelijke unieke reizen ondernemen. Gelukkig zijn de tijden veranderd alsook de vliegtuigprijzen richting bestemmingen buiten Europa. Meer en meer mensen nemen jaarlijks het vliegtuig om een verre reis te beleven. Al in 2006 werd de trend opgemerkt door Best Tours. Na 11 september en diverse natuurrampen in verre landen, raakte de reissector in een zware crisis. Maar enkele jaren terug vonden Belgen opnieuw hun weg naar landen zoals China, India en de Verenigde Staten. De Morgen beschreef in september 2015 nog een nieuwe trend. Tijdens de herfstvakantie moesten populaire Europese vakantiebestemmingen zoals Spanje, Griekenland en Turkije wijken voor verre zonbestemmingen zoals Florida, Cuba en de Dominicaanse Republiek. Ook zien we een opmerkelijke stijging in de interesse van reizigers om ook verder op citytrip te gaan. MasterCard stelde ook in 2015 een lijstje op met de populairste citytripbestemmingen voor dat jaar. Opmerkelijk: maar liefst 7 van de 10 citytripbestemmingen zijn buiten Europa! Op nummer 2 staat het Thaise Bangkok en het mondaine Dubai vervolledigt de top 5. Verder staan New York, Singapore, Kuala Lumpur, Seoul en Hongkong in de lijst. Ga je er ook al helemaal van wegdromen? Neem dan zeker een kijkje in het aanbod van TravelBird en begin alvast af te tellen naar jouw verre reis!

Op wereldreis

Hoeveel keer heb je zelf al niet gezegd dat je de wereld wilt rondreizen? Hou het niet bij loze woorden maar boek een verre reis en ontdek beetje per beetje de wereld.

Als je bedenkt hoeveel verschillen er zijn tussen België en Nederland, kan je je wel voorstellen wat een wereld van verschil er is tussen pakweg Europa en Azië. Aan jou om de lokale culturen te ontdekken!

De wereld ligt in deze moderne tijden binnen handbereik. Een citytrip naar Parijs wordt al sneller ingeruild voor een citytrip naar Tokio, en een strandvakantie in Spanje moet wijken voor een exotische vakantie in de Dominicaanse Republiek. En wie zijn wij om dat erg te vinden? Niets zo fijn als nieuwe culturen te ontdekken en je onder te dompelen in de rijke geschiedenis van een ander land of continent. Verspreid over de hele wereld liggen indrukwekkende schatten op je te wachten. Ga bijvoorbeeld naar India om de wondermooie Taj Mahal te bewonderen. Waag je aan een tocht over de Chinese Muur die over bergen, meren en door bossen kronkelt. Maak kennis met de mystieke sfeer in de Mayastad Machu Picchu in Peru en laat je overweldigen door de pracht van de rotswoningen in Petra in Jordanië. Maar verre reizen geven je ook de kans om wonderlijke elementen van Moeder Natuur te aanschouwen. Maak de mooiste foto’s van de Great Blue Hole in Belize en de Bryce Canyon in de Verenigde Staten. Oordeel zelf of de watervallen van Iguaçu het mooiste zijn aan Braziliaanse of Argentijnse zijde. En wandel over het grootste zoutmeer ter wereld in Bolivia. Neem tijdens je verre reis ook de tijd om kennis te maken met de lokale bevolking. Wanneer je op reis gaat buiten Europa, zijn vele culturele verschillen merkbaar. Niets zo uitdagend als je proberen uit te drukken in een land waarvan je de taal niet spreekt. Let wel dat in sommige landen gebaren iets heel anders betekenen dan bij ons. Zo knikken Indiërs en Pakistanen met hun hoofd als ze iets willen ontkennen. Pas ook je kledingstijl aan want in veel culturen is het belangrijk om je schouders en knieën te bedekken. In Islamtische landen is het ook verplicht om als vrouw een hoofddoek te dragen. Een kleine moeite waarvoor je een warme glimlach van de inwoners terugkrijgt!

Als je mensen vraagt waar ze het meest spijt van hebben, dan krijg je vaak als antwoord “ik heb te weinig van de wereld gezien”. Leer uit de lessen van je voorouders en ga op ontdekkingstocht door de wereld. Uit een ondervraging bij 2000 Belgen bleek in 2012 dat uit een lijsje van 10 maar liefst 4 dingen reisgerelateerd zijn. De wereld rondreizen, het poollicht zien, wereldbekende dingen zoals de Taj Mahal en de Egyptische piramides zien en een Afrikaanse safari doen staan blijkbaar op vele bucketlijstjes. Ook ziet de reisbranche dat veel landgenoten een verre bestemming combineren met een nieuwe formule van reizen. Denk maar aan een ontdekkingsreis door Botswana, een ecologische vakantie in Costa Rica, een avontuurlijke reis door Peru of een trektocht door Mongolie. Volgens het Antwerpse Vakantiesalon sluiten veel Belgische reizigers hun verre reizen ook af met een strandvakantie. Het complete plaatje dus!

Verre reizen met kinderen

Aarzel niet om ook je kleine globetrotters mee te nemen op een verre reis! Ga samen op ontdekkingstocht door de natuur en leer samen met hen nieuwe culturen kennen.

Het lijkt misschien onrealistisch om samen met je jonge kinderen naar Japan of Mexico te trekken. Maar waarom niet? Laat je niet afschrikken door het onbekende en ontdek de wereld met de kinderen!

Op reis gaan met kinderen is vaak een hele onderneming want ze vereisen veel zorg en aandacht. Maar laat dat je er niet van weerhouden om een verre reis te maken! Natuurlijk zal het ritme van de reis er iets anders uitzien dan als je enkel met z’n tweetjes of alleen op pad gaat. Volgens het reismagazine Columbus is het belangrijk om het reistempo rustig te houden zodat er voldoende tijd is om uit te rusten. Laat ook de lange rondleidingen door een stad of zware wandeltochten achterwege en vervang ze door leuke activiteiten die geschikt zijn voor kinderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van pannenkoekjes maken in Marokko, zwemmen met olifanten in Thailand, leren vliegeren tussen de rijstvelden in Bali of verstoppertje spelen tussen de tempel van Angkor in Cambodja. Leg ook alles uit op kindermaat zodat de kinderen op een leuke manier meer te weten komen over de cultuur in een ander land. Een goede voorbereiding is sowieso altijd noodzakelijk en als er kinderen mee zijn is dit des te belangrijker. Zorg er dus voor dat de route op voorhand is uitgestippeld en dat alle transfers en accommodaties geregeld zijn. Niets zo frustrerend voor een kind (en de ouders) om urenlang te moeten wachten op een taxi bij een drukke luchthaven. En wees gerust, de moeite zal niet voor niets geweest zijn want eenmaal ter plaatse geniet je van de voordelen van reizen met kinderen! Zo krijg je vaak een speciale behandeling en je zult merken dat mensen op de een of andere manier veel aardiger zijn. Net omdat je alles tot in de puntjes regelt, zal je ook veel effectiever reizen en met een kind op de schouder, zal je veel sneller een gesprek starten met een local. Hoeveel keer word je nu al niet op straat aangesproken omdat je kleinste zo’n lief snoetje heeft? Nog een handig voordeel van op reis te gaan met kinderen, is dat het je verplicht om op voorhand veel op te zoeken over het land. Als de kleinste nu vraagt waarom de Taj Mahal is gebouwd, moet je natuurlijk wel een antwoord weten te geven. Zo duik je dieper in de cultuur van een land en verrijk je je kennis.

Proef van de wereldkeuken

Even geen stoofvlees met frietjes en mayonaise, maar wel mango, kruidige curry's, zwarte bonen en rijst. Veel rijst, want verre reizen gaan samen met nieuwe eetgewoontes!

In veel verre landen staan eetkraampjes langs de straat om je kennis te laten maken met traditionele gerechten. Van hondenvlees in China tot spicy food in Thailand, je bedenkt het zo gek niet of het bestaat.

Een Chinees restaurant vind je overal, zelfs in het kleinste dorp in België. En hoeveel keer heb je zelf al niet geprobeerd om een Marokkaanse tajine te bereiden? Altijd heerlijk niet? Tot je de echte rijst- en noedelgerechten proeft in Shanghai en echte tajine met heerlijke specerijen eet in Marrakech. Laat je dus overdonderden door de vele eetkraampjes die je op een verre reis zult vinden en proef de lokale keuken. Vraag een recept aan een local zodat je een stukje Argentinië, Japan of Indië naar huis kunt meenemen! Herinner je de scène uit de eerste film van Sex and the City waarin Charlotte de fout maakte om kraantjeswater in Mexico te drinken? Afhankelijk van de bestemming waar je heen reist, is enige voorzichtigheid geboden. Zo is het in veel verre landen verboden om kraantjeswater te drinken omdat de hygiëne vaak de wensen overlaat. Zorg er dus altijd voor dat je een flesje water op zak hebt dat goed verzegeld is. Neem hierbij ook in rekening dat je beter geen ijsklontjes in je drankje doet en dat je gewassen fruit ook beter links laat liggen. Over eten gesproken: ga eten bij restaurants en eetkraampjes waar het goed druk is. De algemene regel is dat als de local er gaat eten, het voedsel er over het algemeen kwalitatief goed is. Als je dan je bord voorgeschoteld krijgt, let er dan ook even op dat de vis of het vlees goed doorbakken is. Met deze tips kan je zonder zorgen smullen van een exotisch gerecht!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter