Weekend aan zee

Een weekend aan zee met TravelBird? Dat is een weekend lang plezier met z'n tweetjes of met het hele gezin!

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
4 aanbiedingen
Kies je voor een vakantie in ons Belgenlandje, dan zijn er twee klassiekers die altijd in de smaak vallen. Of je trekt naar de Ardennen, of je kiest voor een weekend aan zee.

Hoewel onze kuststrook nog geen 70 kilometer lang is, toch valt er genoeg te beleven. Elke kustplaats heeft zo zijn eigen karakter, waardoor de Belgische kust een bestemming is voor elk type vakantieganger. Wie het graag bruisend druk heeft vindt zijn weg naar Oostende, waar je trouwens ook perfect een middagje kan shoppen. Nog meer gezelligheid vind je in Blankenberge, met als hét herkenningspunt de lange pier. Wie het wat authentieker en rustiger wil moet naar De Haan, waar de mooie huizen de aandacht trekken. Heb je echt genoeg van de dijk en de hotels langs de kustlijn, dan zoek je de rust van de duinen op in Bredene. Dit is trouwens ook de enige plaats aan onze kust met een officieel naaktstrand. Spot je graag chique villa’s en dure auto’s terwijl je met een ijsje over de dijk wandelt? Dan is Knokke the place to be. Vroeger vonden vooral welgestelde gasten hun weg naar deze badplaats, maar tegenwoordig is het een bestemming voor iedereen. Al deze kustplaatsen, van Knokke tot Adinkerke, worden verbonden door de tramsporen van lijn 0, de Kusttram. De afstand tussen beide stations? Maar liefst 67 km, waardoor dit de langste tramlijn ter wereld is!

De aantrekkingskracht van de kust

Een weekend aan zee is vaak een trip down memory lane.

Wie bracht immers geen onvergetelijke momenten door op het strand aan onze eigen Noordzee?

Een sandwich gekruid met een beetje knisperende zandkorreltjes. Over de golven springen, schelpjes zoeken en papieren bloemen verkopen. Na een dag op het strand nog even met de gocart over de dijk racen? Waarom niet! In de winter maakte je dan weer lange wandelingen over het uitgestrekte strand, waarna je in een brasserie op de dijk genoot van een heerlijke pannenkoek - uiteraard vergezeld door een warme chocolademelk mét slagroom. En die mooie momenten hoeven niet te stoppen nu je volwassen en verantwoordelijk bent. Geef maar toe, één blik op de zee en je voelt het kind in jezelf weer bovenkomen. Geen wonder dat een weekend aan zee zo populair is!

En, heb je beslist? Wordt het Oostende? Of toch liever Westende? Maar, waarom heten deze badplaatsen eigenlijk zo? Het is niet alsof het ene zich aan het meest oostelijke punt van onze kust bevindt. En al evenmin is Westende de laatste badplaats voor de Franse grens. Je hebt er misschien nooit bij stilgestaan, maar laat TravelBird toe je even mee te nemen op een reis. Een lange, lange reis terug in de tijd. We belanden aan in de middeleeuwen. Van hoogbouw geen sprake, geen kusttram te bespeuren, en ook de dagjesmensen zijn ver te zoeken. We zijn beland op een eiland met de naam Testerep, dat voor onze kust ligt. Drie keer raden naar de naam van de dorpen op het oostelijke en westelijke punt van dit eiland…

Zomer aan zee

Zon, zee, strand? Het kan ook in eigen land!

Een stralende zon aan de hemel, een ijsje in je hand en een glimlach op je gezicht. Heb je eigenlijk nog meer nodig?

Wordt het een mooie zomer? Dan vinden vele landgenoten hun weg naar de kust. De stranden lopen vol met dagjesmensen, en wie een appartement op de dijk heeft weet wel waarheen. Onder kleurige parasols brengen we met z'n allen menig uurtje door. Of dat alles is? Helemaal niet! Tal van badplaatsen organiseren braderijen en op mooie zomeravonden kan je op het strand van Zeebrugge terecht voor film op het strand. Ook het zandsculpturenfestival in Oostende is elke keer weer een evenement om naar uit te kijken. Wie de culturele toer op wil kijkt ook elk jaar weer uit naar Theater aan Zee. En dit is nog maar het topje van de ijsberg... Kortom, wie zegt dat je naar het buitenland moet om er een mooie zomer van te maken?

Vakantiebestemming voor elk seizoen

Wat te doen wanneer de weergoden je minder gunstig gezind zijn?

Geen nood wanneer het een dagje wat minder warm is. Aan de kust valt altijd wel wat te beleven.

Een beetje kou trotseer je makkelijk. In de winter zijn de stranden leeg en merk je pas hoe uitgestrekt sommige zijn! Af en toe passeer je een medewandelaar of een spelende hond. Je kijkt naar de horizon en laat de zilte zeewind met je haren spelen. Je merkt het meteen, dit is een uitstekende remedie tegen stress! Een tip: download de Kustwandelroute-app. Verschillende kustwandelingen worden hierin met elkaar verbonden, waardoor je zelf in no time een leuke tocht samenstelt. Zijn er kindjes mee die toch wat meer actie willen? Dan is een bezoekje aan het beroemde SEA LIFE in Blankenberge een uitstekend idee. De onderwaterwereld was nog nooit zo dichtbij! En heb je ooit iets schattigers gezien dan die kleine pinguïns? Ook als de zon niet schijnt kan je trouwens zwemmen, in verschillende kustgemeenten vind je immers (subtropische) zwemparadijzen.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter